Pepe tror på Champions League

Jose Reina er sterk i troen på at Liverpool skal klare å bli blant de fire beste i Premier League denne sesongen, og dermed kvalifisere seg for neste års Champions League.

- Det er forferdelig å måtte se Champions League på TV uten å kunne delta selv, sier Reina til Telegraph.

- Det er vanskelig å takle, men du må bare gjøre det. Dette er det første året i min karriere der jeg ikke har spilt europacupfotball. Det er rett og slett merkelig å se på. Jeg liker å spille to ganger i uken, da det gir meg en god rytme. Men slik er situasjonen, og vi må bare finne oss i at det er slik, fortsetter han.

I dag venter en stor test for Reina og hans lagkamerater, når Manchester City gjester Anfield.

- De har vært et nivå over alle andre denne sesongen. De er klare favoritter til å vinne tittelen. Det er hva du får når du bruker £300M i løpet av så kort tid, uttaler Liverpool-keeperen.

- Vi må være ydmyke og tålmodige. Vi må jobbe hardt. Men det er ikke enkelt. Du kan ikke bare skrive ut en sjekk og forvente tittelen heller. Vi gjør det bra akkurat nå, og bygger en skikkelig tropp. Vi er i stand til å konkurrere med de store lagene igjen. Vi må komme med i Champions League igjen så fort som råd.

- Da de nye eierne kom til klubben stilte de oss en del spørsmål. De ønsket å vite hva det krevde å forbedre klubben. Vi har i grunnen gjort det vi trodde var riktig. Etter min mening har John W. Henry gjort tre viktige ting etter at han kjøpte klubben. Tre ting som har utgjort en forskjell. Han ansatte Kenny Dalglish, han ansatte Damien Comolli og han styrket troppen.

- Vi kunne ha blitt satt under administrasjon. Vi opplevde det mørkeste kapittelet i Liverpools historie. Nå ser alt mye lysere ut, og bildet er mye tydeligere. Jeg tenkte på Liverpool hele denne perioden. Det er sant at jeg kunne ha forlatt klubben på et tidspunkt. Jeg bestemte meg for å bli her, og gjøre mitt beste for å bringe klubben tilbake i toppen. Dette var også en avgjørelse jeg tok på grunn av min kone og mine barn, som føler seg hjemme i Liverpool.

- Jeg har vært her i sju år, og bare to spillere har vært i klubben lenger, nemlig Jamie Carragher og Steven Gerrard. Mot West Bromwich var jeg den eldste Liverpool-spilleren på banen, i en alder av 29 år. Helt forferdelig! Det har gått så fort. Det er dog et godt tegn for laget at spillerne er i sin beste alder, og fortsatt kan spille mange år på høyeste nivå. Det får meg dog til å føle meg gammel!

- Brad Friedel går foran med et godt eksempel for oss keepere. Jeg er bare 29 år, og kan spille i ti år til. Jeg har fire år igjen av min kontrakt etter denne sesongen, og i mitt hode er jeg i Liverpool. Alle kan bare ta det helt med ro i forhold til dette. Men en gang i fremtiden ønsker jeg å reise hjem til Spania og spille for Atletico Madrid, slik min far gjorde. Jeg vil trolig ikke være i posisjon til å velge da, så det blir opp til dem å ta den avgjørelsen for meg.

Om sine tidlige fotballår forteller han følgende:

- I Barcelona spilte vi akkurat som førstelaget også på de aldersbestemte lagene. Det innebærer at du får sjansen på førstelaget dersom du klarer å ta steget opp, for du vet hvordan det skal spilles. Vi må gjøre dette her også. Når du har benyttet samme spillestil og system gjennom hele din karriere er det lettere å ta steget opp. Spillerne kjenner spillestilen og filosofien. Hele systemet.

- Selv var jeg 10 år gammel da de forandret tilbakespill-regelen. Heldigvis var jeg fortsatt ung. Regelen ble innført akkurat tidlig nok, i det jeg begynte å utvikle mine ferdigheter. Det var spesielt å vokse opp i Barcelona-systemet, sammen med gutter som hadde de samme ambisjonene, de samme drømmene og de samme marerittene. Van der Sar var mitt store forbilde. Jeg fulgte med da han begynte som sweeper-keeper i Ajax. Nederlandske keepere spilte alltid slik, fra Hans van Breukelen til Ruud Hesp. Jeg var heldig som fikk jobbe under Frans Hoek i Barcelona. Han hadde vært Van der Sars keepertrener tidligere.

Reina er ekstremt overtroisk.

- Det er helt sprøtt. Du begynner med noe overtro, og så vinner du kamper og unngår baklengsmål, og du ser etter et fast mønster. Det handler vel om usikkerhet. Dersom du gjør det samme, føler du deg trygg og klar til kampen. Hodet mitt fungerer godt, men glemmer jeg en av rutinene er jeg ikke den samme. Fyller jeg ikke bensin på bilen før kampen, er jeg ikke den samme.