Politikere forlanger offentliggjøring

Parlamentsmedlemmer fra Merseyside liker ikke at regjeringen ønsker å vente med offentliggjøringen av en rekke Hillsborough-dokumenter inntil The Hillsborough Independent Panel har fått sett på dem.

11 politikere fra Merseyside har nå skrevet et brev til statsminister David Cameron, der de ber han trekke tilbake Regjeringens anke av The Information Commissioners vedtak om at konfidensielle rapporter med detaljerte diskusjoner som daværende statsminister Margaret Thatcher hadde i etterkant av Hillsborough-tragedien i 1989 skal gjøres tilgjengelig for allmenheten.

- Det er 22 år siden tragedien, og Hillsborough-familiene har møtt uendelig mange hindringer, fornærmelser og tilbakeslag i sin kamp for rettferdighet og at sannheten skal komme for en dag. Vi ønsker å poengtere at dette brevet ikke er politisk motivert. Vi vet ikke hva disse dokumentene vil avsløre. Det som motiverer oss er lovnadene som er gitt til familiene som har lidd så mye opp gjennom årene i sin søken etter sannheten, heter det i brevet.

- Vi tror dette ønsket deles av mange tusen mennesker som i løpet av dagen har skrevet under på en underskriftskampanje der man ber om full offentliggjøring, skriver man videre.

Underskriftskampanjen nærmer seg nå forøvrig 50 000 underskrifter. Den kan kun signeres av personer bosatt i Storbritannia.

Brevet er underskrevet av Andy Burnham, Maria Eagle, Steve Rotheram, Stephen Twigg, Luciana Berger, Joe Benton, Bill Esterson, David Watts, Shaun Woodward, Derek Twigg og Alison McGovern.

- De etterlatte har aldri fått rettferdighet. Camerons regjering kan hjelpe dem ved å frigjøre disse dokumentene nå, ettersom de har lovet å gi familiene fullt innsyn i dokumentene, sier Maria Eagle i en kommentar til Liverpool Daily Post.