Poyet går enda lenger i sin Suarez-støtte

Brighton-manager Gus Poyet tok Luis Suarez sitt parti etter rasismeanklagen fra Patrice Evra i går. I dag går han enda lenger i støtten til sin landsmann.

I går beskyldte Poyet Manchester United-kaptein Evra for å være en «sutreunge». Nå sier han at han er beredt til å gå rettens vei for å forsvare Liverpool-spiss Suarez etter at landsmannen har blitt tiltalt av det engelske fotballforbundet.

- Jeg kjenner Luis veldig godt, og jeg er villig til gå til retten for å bevise at han ikke er rasist, uttaler Poyet til Talksport.

- Jeg kan forsikre alle om at Luis ikke er rasist. Vi bruker andre ord, og dette er en annerledes situasjon. Vi kommer fra Uruguay der det er masse folk med ulike hudfarger. Vi bor fredelig sammen, og spiller fotball sammen.

- Det som sårer meg mest er at man kommer med slike beskyldninger. Luis Suarez har blitt beskyldt for å være rasist.

Poyet mener at Suarez sine kommentarer har blitt fullstendig tatt ut av sin sammenheng på grunn av kulturforskjeller mellom England og Sør-Amerika.

- Man bør ikke rette beskyldninger mot folk uten en skikkelig etterforskning. Spesielt når det er snakk om en utlending som kommer fra et annet kontinent, hvor man håndterer rasespørsmål på en annen måte.

- Det er veldig lett å komme med beskyldninger. Luis Suarez er definitivt, 100% ikke rasist. Du er ikke rasist i konflikter en mot en. Det er når du går mot en hel rase og hele nasjonaliteter der du behandler folk med en annen hudfarge på en annen måte at du er rasist. Å si et ord i kampens hete er ikke rasisme i det hele tatt.

- Men dersom det er slik dere vil ha det her i England, så greit nok, jeg skal akseptere det. Jeg måtte oppføre meg annerledes for å bo i England i 13 år. Så jeg vet hvordan dere er, og innretter meg deretter. Gi Suarez et halvt år til, og jeg tror han vil bli slik dere ønsker han skal være.