Poyet med ny forsvarstale

Gus Poyet er igjen ute i britiske aviser og tar Luis Suarez i forsvar etter rasismeanklagen fra Patrice Evra.

Brighton-manageren ble kritisert av Alex Ferguson for uttalelsene han kom med i forrige uke, men angrer slett ikke på det han sa.

- På ingen måte. Patrice Evra har spilt fotball på alle nivåer. Han har også spilt i Italia. Om han brukte resten av livet sitt til å fortelle hvor mange ganger noen har sagt noe stygt til ham på fotballbanen, vil han ikke få nok tid. Da er det ganske morsomt at han bare sier fra om dette når han spiller mot Liverpool, uttaler Poyet til The Independent i dag.

- Dersom du er rasist, er du mot noen som ikke er som deg. Det være seg at du er fra et annet land eller kontinent, eller har en annen hudfarge. For meg er alt dette like ille. I fotball blir det sagt ting for at du skal bli sint og reagere. Det må vi håndtere. Patrice Evra burde ha håndert det. Suarez er en hyggelig fyr, og 100% ikke rasist. Jeg har sendt en tekstmelding til ham og støttet ham, og sagt at jeg er tilgjengelig om han trenger meg, fortsetter Brighton-manageren.

Poyet tror, som andre har antydet, at Suarez har benyttet ordet «negrito», og at dette har blitt misforstått av Evra.

- I Uruguay er dette et kallenavn på alle som har mørkere hud en resten. Det er ikke nedsettende. Slike mennesker er en del av vårt samfunn. Vi vil forsvare dem, gå i krigen med dem, dele alt med dem, og samtidig benytte det ordet. Men jeg forstår at ordet blir brukt annerledes i England, så vi må være forsiktige med hvordan vi bruker det. Vi må tilvenne oss. Som utlendinger må vi omstille oss mer til England, og kanskje England også til oss? Selvsagt må det være slik. Det er sunn fornuft. Jeg vet ting Luis Suarez ikke vet, fordi jeg har vært her i 14 år. Så la oss bruke sunn fornuft, og gi gutten en sjanse.