Poyet og Tabarez med støtte til Suarez

Brighton-manager Poyet og landslagssjef Tabarez støtter landsmannen Suarez. De er overrasket over straffen, og synes den er altfor streng. Poyet mener Suarez er offer for kulturelle forskjeller.

- Utestengelsen er utrolig, overraskende og urimelig. Jeg støtter Luis frem til døden, sier Gus Poyet til den uruguayanske avisen Ultimas Noticias.

- Ting har skjedd tidligere med Evra. Han er ingen helgen. Han er en kontroversiell spiller. Jeg vet ikke i hvilken verden vi kommer til å leve i fremover. Mennesker kommer til å anklage hverandre for alt mulig.

- Suarez har akkurat kommet (til Premier League), og det er ting han må lære når du er i et annet land. Det som er normalt i ditt land, er kanskje ikke det i andre deler av verden.

- Jeg har forsøkt å forklare at vi lever med fargede mennesker i Uruguay. Vi deler ulike erfaringer med dem. Vi spiller fotball, vi går på samme fester. Vi er født sammen, vokser opp sammen og dør sammen. Vi kaller dem «svarte» på en naturlig måte, til og med på en kjærlig måte. Det er på den måten vi er vokst opp. Vi er integrert, og det er ingen problemer fra noen av sidene.

- Jeg har forklart hvordan uruguayanere og søramerikanere opplever disse situasjonene med fargede mennesker. Jeg har vært flere år i England, og jeg forstår dem. Jeg vet hvordan jeg skal håndtere dette, men Luis har bare nettopp kommet hit.

Uruguays landslagssjef Oscar Tabarez gir sin støtte til Luis Suarez.
- Han har vår fulle støtte og solidaritet. Sett fra avstand virker dette som en overdreven straff, uttaler Tabarez.