Pris for Shelvey

Jonjo Shelvey ble kåret som månedens unge spiller i Football League i november for spillet sitt for Blackpool. Nå sikter han seg inn på førstelagsspill for Liverpool.

Jonjo Shelvey skulle i utgangspunktet være utlånt til Blackpool ut året, men da Lucas Leiva pådro seg en alvorlig kneskade ble 19-åringen tilbakekalt.

Midtbanespilleren scoret fire mål på fem kamper i november måned for Ian Holloway sitt lag, og ble kåret til månedens unge spiller i Football League for innsatsen sin i november.

Shelvey kom inn da de røde slo Queens Park Rangers 1-0 forrige helg. Nå sikter han seg inn på førsteelleveren til Liverpool.

- Jeg må prøve å kjempe meg inn i Liverpool-laget, og så forbli der. Oppholdet mitt i Blackpool har hjulpet meg tilbake i Liverpool sine planer, sier spilleren til BBC Sport.

- Jeg vil gjøre det jeg kan på og utenfor banen, men uttaket er opp til Kenny Dalglish. Dersom han ønsker, vil jeg være klar, og forhåpentligvis vil jeg ta min sjanse. Jeg tror at utlånet mitt har hjulpet meg med å få tilbake selvtilliten, og jeg viser det på trening.

- Når du ikke får spilletid i Liverpool kan du miste selvtilliten, og noen ganger må du dra andre steder for å spille kamper. Hver gang du spiller blir du skarpere. Blackpool er en flott klubb å spille for, og angrepsspillet deres passet meg.

Ian Holloway var storfornøyd med Jonjo Shelvey den korte tiden de fikk jobbe sammen.

- Han var fantastisk. Han hadde mye frustrasjon da han først kom, men jeg tror han har mye talent, og det vil han aldri miste. Forhåpentligvis vil han få sjansen til å bruke det og skinne, fordi han passet veldig bra inn hos oss.

- Gutten er god nok til å spille hvor som helst. I vårt system kom trakk han inn fra høyresiden og var hele tiden i bevegelse. Han har hjulpet oss å få opp selvtillit, og gi oss troen på at vi kan vinne noen kamper. Jeg håper han får en fin karriere, avslutter Blackpool-manageren.

Shelvey spilte totalt ti kamper for Blackpool og scoret seks mål.