Ramsey og Riise med Bellamy-ros

Craig Bellamy var den toneangivende spilleren da Wales slo Norge 4-1 på lørdag, og nå vanker det ros til vingen både fra egne rekker og fra motstanderens leir.

Wales-kaptein Aaron Ramsey mener nemlig at Bellamy har blomstret for landslaget igjen som en følge av overgangen til Liverpool i sommer. Bellamy scoret sitt første mål for Wales på halvannet år i 4-1 seieren.

- Når spillere bytter klubb får de ofte et løft som en følge av det. Bellamy har funnet gnisten igjen. Det ser vi tydelig. Forhåpentligvis fortsetter han slik, uttaler Ramsey til The Independent.

- Craig er en spiller som gir oss mye. For ett år siden slet vi med å få gode resultater, men nå er det blåst nytt liv i landslaget igjen, noe resultatene viser med all tydelighet. Alle ser hvor lovende laget virker å være nå, fortsetter han.

- Craig er svært viktig for oss. Han var en trussel hele tiden mot Norge, og beviste det ved å score et flott mål. Vi håper han fortsetter slik i lang tid fremover. Han spiller nå for en stor klubb og er i veldig god form, så jeg er sikker på at han vil fortsette på landslaget frem til neste VM dersom han holder seg skadefri.

Bellamy spilte sin 67.landskamp i helgen, og selv om han vil være 35 år gammel når neste VM spilles, er det utvilsomt et mål for vingen.

- Craig er en av de beste proffene som finnes. Hans holdninger er førsteklasses, og han er ikke beskjeden heller. Alle i garderoben har sine meninger, men Bellamys rutine betyr svært mye for oss. Han har vært med på dette en god stund, og det vil være til hjelp for oss. Vi har vunnet våre tre siste kamper nå, noe som har gitt hele troppen et løft og selvtillit. Forhåpentligvis forsetter fremgangen under VM-kvalifiseringen også.

Tidligere lagkamerat i Liverpool, John Arne Riise, ble også mektig imponert over Bellamys opptreden.

- I likhet med mange andre ble jeg overrasket da han sluttet seg til Liverpool igjen. Men han har vist at han fortsatt har det som skal til. Han er kjapp og på hugget, og har god teknikk. Han gjorde et flott mål, noe han alltid vil være i stand til, uttaler sunnmøringen til Daily Mai.

- Folk glemmer at Craig bare er 32 år gammel. Det er ikke gammelt for en spiller som tar godt vare på seg selv. Han kan spille i mange år ennå, både for klubb- og landslag, fortsetter Riise.