Rednapp og Moyes støtter FA-kritikk

Harry Redknapp og David Moyes er de siste managerne i rekken til å gi sin støtte til Kenny Dalglish, i Liverpool-managerens kritikk av det engelske fotballforbundet i forbindelse med ankesaken til Wayne Rooney.

Tottenham-manager Redknapp mener i likhet med Dalglish og Stoke-manager Tony Pulis at fotballforbundet utviser dobbeltmoral når de anker Rooneys straff. Han er sikker på at Manchester United-spilleren ville blitt utestengt for minst tre kamper om han hadde gjort noe tilsvarende i en ligakamp.

- For å være ærlig, så synes jeg det var en opplagt tre kampers karantene for voldelig oppførsel. Dersom du sparker noen, får du tre kamper. Slik er reglene, uttaler Redknapp om Rooney-anken.

- Dersom vi anket en slik sak inn for FA etter en ligakamp ville det blitt karakterisert som en fjollete anke, og spilleren ville trolig ha fått fire kampers karantene om vi anket en slik sak.

Redknapp forventer nå at fotballforbundet blir nedrent med ankesaker etter røde kort.

- Når de nå har fått redusert Rooneys straff fra tre til to kamper, har de virkelig sluppet katta ut av sekken. Det vil være klubber som anker utestengelser, og de vil kreve å få vite hvorfor deres suspensjoner ikke kuttes fra tre til to kamper i lignende tilfeller.

- Folk vil tenke tilbake på dette, og vise til at fotballforbundet selv anket et rødt kort, så hvorfor kan ikke vi gjøre det?

- Fra landslagets ståsted er jeg glad straffen ble redusert, for det er viktig for England, men for å være ærlig så er det ment at regler skal være regler, og de har ikke fulgt reglementet i denne saken.

David Moyes er av samme oppfatning.

- FA hadde muligheten til å anke, og hadde rett til å gjøre det. Men dere skulle sett oss når vi forsøker å anke en sak. Det er helt forferdelig. Å få noe gjennom den disiplinærkomiteen er ekstremt vanskelig. Dere vil ikke tro det panelet vi må stå til rette overfor. Men fotballforbundet har gjort det, og fått redusert straffen. Jeg er glad på Waynes vegne. Men ting du gjør på banen bør resultere i samme straff, uansett om det er en ligakamp, en VM-kamp, en EM-kamp eller uansett hvilken kamp det er.

- De bør lytte til managerne, og våre meninger. Vi bør få en fair og åpen mulighet til å forsvare oss når situasjonen krever det. Når jeg har stått overfor dem, har det vært som en kengururett. Du har ikke en sjanse, uttaler Everton-manageren.