Regjeringen ønsker en snarlig stadionavgjørelse

Regjeringen krever at Liverpool FC setter fart for å finne en avgjørelse om klubben skal bli værende på Anfield eller bygge nytt anlegg i Stanley Park. Ian Ayre er opprørt over uttalelsene. Byrådsleder Anderson forsvarer LFC.

Boligminister Grant Shapps har skrevet til Liverpools administrerende direktør Ian Ayre og sagt at forsinkelsen skaper unødvendig usikkerhet for lokalsamfunnet.
- På mitt besøk i forrige måned så jeg selv hvilken innflytelse avgjørelsen som ennå ikke har blitt tatt av Liverpool vil få på området, og hvor mye lokalbefolkningen i Anfield trenger visshet og en endelig beslutning om fremtiden i sitt nabolag, sier Grant Shapps til Liverpool Echo.

- For det bredere samfunnet må klubben ta en rask avgjørelse om de har planer om å bygge nytt stadion eller forbli der de er – beboerne i Anfield fortjener uansett å få vite.

- Forsinkelsen skaper unødvendig usikkerhet for samfunnet. Lokalbefolkningen lever i limbo.

- Kommunen har allerede blitt spurt om ekstra tid på seks måneder for leie av Stanley Park for at klubben skal utforske alle alternativer, men desto raskere Liverpool FC tar avgjørelse, jo flere alternativer får de.

- Det er opp til dem å ikke score selvmål ved å utsette avgjørelsen om klubbens fremtidige hjem ytterligere og sørge for at kommunen ikke må gå alene i forsøket på å fornye lokalområdet.

Ian Ayre er meget opprørt over ministerens uttalelser.
- Det er meget skuffende av herr Shapps å gå ut offentlig og sette fingeren på Liverpool FC og hevde at de er alene om forsinkelsen av fornyingen av det lokale området når han er klar over hvilken påvirkning regjerningens kutt har for hele byen, sier Ian Ayre.

- Spesielt har bortfallet av Housing Market Renewal Initiative (HMRI) syv år inn i et 15-årig program skapt stor usikkerhet for lokalsamfunnet i Anfield, og det har hindret mer enn effekten av forsinkelsen med stadionet.

HMRI ble stoppet i fjor. Liverpool FC er fullt klar over sitt ansvar og har investert £14M av egne penger til fornying av Stanley Park og forbedring av annen infrastruktur.

- Hvis Herr Shapps hadde tatt seg tid til å lære noe om vår by, vår fotballklubb og vårt samfunn, ville han visst at vi alle jobber sammen. Vi forsøker bare å ta poeng på fotballbanen, ikke i media, fortsetter Ayre.

- Et betydelig arbeid fortsetter for å finne riktig løsning på stadionspørsmålet. Dette er imidlertid ikke en avgjørelse som kan tas raskt, det vil blitt tatt med riktig hastighet som gir riktig løsning for Liverpool Football Club med langsiktige interesser for dens supportere.

- Herr Shapps bør forstå kompleksiteten i den prosessen, og den må være riktig for våre fans, vårt samfunn og klubben selv.

Byrådsleder Joe Anderson forsvarer Liverpool.
- Vi ville like at LFC tar en rask avgjørelse, men samtidig er vi klar over vanskeligheten i saken. Vi jobber med dem på en positiv måte. Jeg tror det er litt kostelig for Grant Shapps å peke ut Liverpool for å holde tilbake fornying av Anfield., sier Anderson til Liverpool Echo.

- En av grunnene til at det er fornyingen er forsinket er måten regjerningen kuttet midler til Housing Market Renewal Initiative.