Regjeringen svarer på underskriftskampanjen

Etter at underskriftskampanjen for å frigi alle dokumentene etter Hillsborough nådde 100.000 underskrifter har regjeringen nå kommentert saken.

Tidligere denne måneden ble det satt opp en underskriftskampanje for å få frigitt alle dokumentene etter Hillsborough-tragedien, da det ble meldt at Home Office kom til å anke avgjørelsen om at alt skulle frigis. Dersom en underskriftskampanje får 100.000 underskrifter er regjeringen nødt til å ta det til etteretning og kommentere det. I skrivende stund har denne underskriftskampanjen 129,379 underskrifter.

- Denne underskriftskampanjen har nådd 100,000 underskrifter, og regjeringen har meldt fra til House of Commons som vil finne et riktig tidspunkt for debatt når parlamentet møtes igjen i september. Underskriftskampanjen vil stå åpen, og folk kan fremdeles skrve under.

- Samtidig vil vi gjerne oppdatere dere på regjeringens nåværende posisjon når det kommer til denne saken. Regjeringen har bekreftet sitt ønske om fullt innsyn om Hillsborough-tragedien i full offentlighet. Alle papirene har tidligere blitt delt med Hillsborough-panelet. Regjeringen ser gjerne at alle papirene, inkludert Cabinet-papirene, vil bli frigitt så snart panelet bestemmer det i samråd med familiene. Vi forventer dem å bli delt med de etterlatte først, og deretter til resten av offentligheten, står det i det foreløpige svaret fra regjeringen.