Reina passerer Elisha Scott

Pepe Reina har holdt buret rent i like mange kamper som Elisha Scott. Liverpool med godt tak på Stoke hjemme på Anfield. Stoke har mannskapsproblemer i forsvar.

Pepe Reina er kun én “clean sheet” unna å passere Elisha Scott, og dermed bare ha Ray Clemence og Bruce Grobbelaar foran seg på listen over keepere med flest “clean sheets” for Liveprool. Pepe Reina har holdt buret rent i 137 kamper.

Liverpool kan komme til å la Luis Suarez debutere etter £22,8M-overgangen fra Ajax. Andy Carroll er ute med en lårskade, og forventes ikke å være tilbake før om noen uker. Jamie Carragher er tilgjengelig etter langvarig skulderskade.

Stoke har mannskapsproblemer i forsvar til kveldens møte med Liverpool. Ryans Shawcross er suspendert. Danny Higginbotham sliter med en hamstringstrekk, og Andy Wilkinson har problemer med  yggen.

I innbyrdes hjemmemøter med Stoke i ligaen har Liverpool vunnet 42, spilt 10 uavgjort og tapt 3. Totalt i ligasammenheng står det 54-30-27 i Liverpools favør.

Tidligere denne sesongen vant Stoke 2-0 på Britannia Stadium etter scoringer av Ricardo Fuller og Kenwyne Jones. Forrige sesong vant Liverpool 4-0 på Anfield. Målscorere var Fernando Torres, Glen Johnson, Dirk Kuyt og David N’Gog.

Liverpool har vunnet 13 av de seneste 14 ligamøtene på Anfield. Etter 3-4-tapet mot Stoke i mars 1959 har de røde vunnet 23 og spilt to uavgjort på 25 møter på Merseyside.

I alle turneringer har Liverpool 47 seirer, elleve uavgjort og tre tap hjemme mot Stoke. Bortelagets seirer kom alle i en fireårsperiode i 2.divisjon på 1950-tallet. Stoke har bare tatt to poeng på de sensete 25 besøkene på Anfield. Begge møtene endte 0-0, i 1970 og 2008.

Liverpool har scoret i 30 av 32 hjemmekamper mot “The Potters” i liga og cup. Uansett bane har Liverpool bare to tap på 21 møter.

Liverpool har aldri tapt mot Stoke på Anfield i øverste divisjon.

Gabriel Paletta, i ligacupen mot Reading i 2006, er den foreløpig siste spilleren til å score sin Livepool-debut.

Liverpool har tatt syv poeng på de seneste tre kampene. Anfield-klubben har ikke holdt nullen i tre ligakamper på rad siden april.

Stokes seier i november var bare deres første mot Liverpool siden april 1984. Etter det har lagene spilt 12 ganger mot hverandre i alle turneringer.

Stoke har tre borteseirer denne sesongen, mot Newcastle, West Bromwich og Blackburn. Seneste borteseier kom mot Blackburn 2. juledag. Deretter har det blitt tap 1-2 mot Manchester United og 0-2 mot Fulham på fremmed gress.

Midlands-klubben står bokført med tre seirer og tre tap på de seneste seks ligakampene, og har hatt seier og tap annenhver gang.

Anthony Taylor dømmer Liverpool-Stoke. Han har kun ledet en Liverpool-kamp tidligere, i det flaue Carling Cup-tapet mot Northampton i høst.


Kilder: Liverpoolfc.tv og stokecityfc.com.