Rekord for Carragher

Jamie Carragher er ventet å tangere Emlyn Hughes i flest spilte kamper i det som tilsvarer dagens Europa League. Liverpool med statistikken på sin side før møtet med Braga.

Carra vil ventelig få spilletid når Liverpool i kveld møter Braga i returkamp i 1/8 finalene i Europa League. Scouseren vil i så fall tangere Emlyn Hughes i flest kamper for Liverpool i Fairs Cup/UEFA Cup/Europa League med 45 opptredener.

Andre facts før det avgjøres hvem som går til kvartfinalen av Liverpool og Braga:

+ Liverpool har i Fairs Cup/UEFA Cup/Europa League 64 seire, 28 uavgjorte og 24 tap på 116 kamper.

+ De røde har vunnet syv og tapt en av de ni siste møtene mot portugisiske lag på Anfield.

+ Liverpool er ubeseiret i sine 10 siste hjemmekamper i Europa. Siste tap mot Fiorentina i desember 2009.

+ 12 ganger har Liverpool spilt returkamp i Europa etter å ha tapt 1-0 borte. Åtte ganger har man gått videre.

+ Fire ganger har man spilt ekstraomganger i Europeiske turneringer på Anfield. To ganger er man blitt slått ut, sist mot Atletico Madrid forrige sesong.

+ Liverpool har vært med i tre straffespark-konkurranser i Europa, og vunnet dem alle. I finalene i 1984 og 2005, og da Chelsea ble slått i semifinalen i 2007.

+ Andy Carroll ble den 32. spilleren Liverpool benytter i Europa denne sesongen. Han har tre kamper som innbytter, i Braga og to ganger for Newcastle i UEFA Cupen 2006-07.

+ Liverpool har bare sluppet inn fem mål på 13 kamper i Europa denne sesongen. Intet lag har scoret mer enn et mål mot Liverpool i Europa på de siste 16 kampene.

+ Braga har vunnet to og tapt fire av sine seks bortekamper i Europa denne sesongen.

+ Braga har tidligere møtte West Bromwich, Tottenham (to ganger), Bolton, Portsmouth og Arsenal av engelske lag. På engelsk grunn har de en uavgjort og fire tap.

+ Braga har aldri vært så langt som til kvartfinalen i denne turneringen, og de har aldri vært med i en straffespark-konkurranse.

Kilde: Ged Rea, liverpoolfc.tv