Reservelaget spiller treningskamp i ettermiddag

Liverpools reservelag spiller treningskamp mot Manchester City i Hyde i ettermiddag. Dette blir lagets generalprøve før man møter Sporting Lisboa i NextGen Series om en uke.

Trener Rodolfo Borrell mener at Manchester City er den perfekte sparringpartner for de røde foran åpningskapen i NextGen Series. Han mener det er flere likheter mellom City og Sporting Lisboa.

- Jeg ser frem til å spille mot en svært god tropp. Tanken er å bruke denne kampen som en generalprøve foran møtet med Sporting Lisboa. Sporting er et fantastisk lag, som har veldig raske og teknisk gode spillere. Samme spillertyper som Manchester City vil bruke på U18, U19 og reservelaget, sier Borrell til Liverpoolfc.tv.

- Slik sett var City det selvsagte valget av motstander i generalprøven. Jo sterkere lag de stiller med, jo bedre er det for oss. Som sagt har de noen av de samme egenskapene som Sporting, og spesielt gjelder dette på midtbanen og på topp. Det at de er like våre portugisiske motstandere kan være til hjelp for oss, legger han til.

Reservelagets prestasjoner under preseason har variert en god del. På fem treningskamper står man med en seier, to uavgjorte og to tap. Men dette bekymrer ikke Borrell.

- For øyeblikket er jeg ganske godt fornøyd. Det har vært en tøff preseason. Vi har mange unge spillere på vei inn på reservelaget, og jeg synes det er den riktige måten å gjøre det på for en klubb som Liverpool. Vi ser på reservelaget som et steg fremover fra U18, og har ikke lenger spillere i troppen som er 22, 23 og 24 år gamle.

- Som en følge av dette har vi en meget ung tropp. Vi vet vi kan få problemer i begynnelsen av sesongen, om vi ser blindt på resultatene, for vi kommer til å møte reservelag med spillere som er mye eldre og som har kommet lenger i den fysiske utviklingen enn våre gutter.

- Jeg er klar over at vi må kunne håndtere slikt, og at guttene må møte realitetene så raskt som mulig. Derfor plukket jeg ut noen veldig tøffe treningskamper denne sommeren. Det har vært vanskelig, men jeg tror at vi har gjort det rette med tanke på den kommende sesongen.