Røde fans protesterer

Noen av Liverpools supportere har måttet betale dyre dommer for sine billetter, og til en høyere pris enn hjemmefansen, til kampen mot Sparta Praha. Både klubb og fans har klaget til UEFA.

Liverpool har fått tildelt 955 billetter til en pris av £54 pr stk og ytterligere 100 til stive £145 for morgendagens bortekamp mot Sparta Praha i Europa League. Det mener supporterunionen Spirit of Shankly (SOS) både er urimelig og ulovlig.

- Vi har sendt en klage til UEFA da det strider mot deres reglement og det ikke er akseptabelt for fans å betale £145 for en billett, sier talsmann James McKenna hos SOS.

- Vi har funnet ut at hjemmesupporterne betaler maksimum £115 for deres billetter.

McKenna henviser til en paragraf hos UEFA som gjør det klart at dette ikke er lov ifølge deres reglement.

“Såfremt ikke aktuelle fotballforbund og klubber blir enige om billettprisene til supportere av det gjestende lag må disse ikke overgå prisen for tilsvarende billetter solgt til supportere av hjemmelaget.”

Liverpool FC har også klaget til UEFA, men ikke fått noe respons.

- Vi har skrevet til UEFA for å uttrykke vår bekymring da prisene kun er blitt økt som følge av at man spiller mot Liverpool. Vi har ikke fått noe svar. Reglementet til UEFA sier at de kan bestemme sine egne billettpriser, sier en talsmann for LFC til Liverpool Echo.

- De er betydelig høyere enn i tidligere kamper i den samme turneringen og vi deler bekymringen til våre fans. Reglene sier at billetter i samme kategori skal ha samme pris.