Segura ville fokusere på akademiet

Pep Segura sa i et radiointervju i dag at han hadde tilbudet om å lede reservelaget også neste sesong, men ønsket å fokusere på akademiet. Hyller utviklingen man har hatt i Kirkby.

Liverpools akademi har fått en voldsom opptur etter at Rafael Benítez hentet inn Pep Segura og flere av sine landsmenn i 2009. Da man igjen la om for å få akademiet og reservelaget til å stå nærmere, tok Segura over jobben som reservelagsmanager i vår. Denne jobben ønsket han ikke å ha videre, sier han i et intervju med den spanske radiokanalen RAC1 i dag. Han ønsket heller å bidra på det tekniske området på akademiet, som var jobben han ble hentet inn for i utgangspunktet.

- Det eneste jeg forsøker å bidra med er logikk. Erfaringen min tilsier at i fotball er det enkle ofte det beste. Vi bygger en innstilling basert på universelle fotballprinsipper, hvor hovedfokuset er det taktiske og arbeid. Vi jobber med å innarbeide disse metodene og fotballprinsippene inn i hver eneste spiller og på alle spillerne på akademiet, sier Segura.

- Hovedforskjellen på en britisk og en spansk eller kontinental spiller er disiplin kontra kreativitet. Engelske spillere er så disiplinert, at dersom du forsøker å innarbeide en metode, så vil han med sikkerhet gjøre det. Det er bakgrunnen for Liverpools suksess. En spansk spiller kan besitte mer kvalitet, men prioriterer kreativitet foran disiplin.

- Da vi kom til Liverpool med Rafa måtte vi tenke på flere arbeidsområder. Det første var å forbedre kvaliteten på ungdomslagene. Da vi ankom akademiet hadde Liverpool to ungdomslandslagsspillere. I dag har vi 25.

- Barcelona sin akademimodell er en å følge, men i Liverpool kan vi ikke hente 14 år gamle spillere som er 100 kilometer borte, eller 16 år gamle europeiske spillere. Dersom du ikke bare kan plukke spillere, må du fokusere på formasjoner og utvikling for å få dem til å vokse optimalt som spillere.

- Det andre vi forsøker på er å signere fire 16 år gamle spillere hver sesong, ut fra hva laget behøver. To engelske og to europeiske. Dersom Liverpool kommer i finansiell stabilitet som tillater å kjøpe de beste engelske og spillerne fra kontinentet, vil klubben oppnå suksess, avslutter Segura.

Han la til at han hadde fått full støtte fra Kenny Dalglish da han ønsket å gå tilbake til jobben som teknisk manager ved akademiet.