Seks år siden Istanbul

Xabi Alonso ser tilbake på den fantastiske Champions League-triumfen mot AC Milan. For seks år siden i dag snudde Liverpool 0-3 til 3-3 og seier i straffesparkkonkurransen. De røde kunne løfte den gjeveste e-cuppokalen for femte gang.

- Å løfte det trofeet i min første sesong var en drøm som gikk i oppfyllelse. Vi var heldige som hadde så mange store kvelder på vei til Istanbul. Det var Olympiacos, Chelsea, Juventus – fantastiske kvelder. Det var en perfekt start for mange av oss, sier Xabi Alosno til Liverpoolfc.tv

- Det var en sprø kveld fordi vi var så entusiastiske før kampen, men første omgang var meget tøff og meget vanskelig å akseptere, men lagånden var stor. Vi beholdt troen, selv om det var “mission impossible”. Men vi klarte det, På seks minutter scoret vi tre mål mot et topplag som Milan med så mye erfaring. Det var et mirakel. Etter det tredje målet følte du at navnet ditt var skrevet på trofeet.

- Se på bildene og ansiktet mitt før jeg tok straffesparket forteller alt. Ansvaret, det intense uttrykket. Det var mer enn nerver, det handlet om ansvar. Det var en av de største øyeblikkene i min karriere. Jeg misbrukte det, men jeg fikk belønning. Det var trolig de raskeste fem meterne jeg noen gang har løpt.

- Det var en utrolig belønning. Etter så mange år var Liverpool tilbake der de fortjente. Man kunne se ansiktene og gledene i menneskene rundt Liverpool. Det var fantastisk å dele dem, og det er helt uforglemmelig.

- Det er en finale i minnet til alle fotballsupporterne. De har den i tankene. Det var det største comebacket noen gang, så uansett hvor jeg går, så hår de det minnet.

Liverpoolfc.tv har også lagt ut bilder og video fra den fantastiske triumfen, samt et intervju med Vladimir Smicer.