Ser frem til første e-cupkamp på Anfield

Kenny Dalglish vil lede Liverpool for første gang i en e-cupkamp på Anfield når Sparta Praha kommer på besøk i 1/16-finalen i Europa League på torsdag. Avgangen for 20 år siden var uunngåelig.

Kenny Dalglish fikk aldri ledet Liverpool i en e-cupkamp sist han var manager for de røde på grunn av utestengelsen klubben fikk etter Heysel-tragedien. Nå ser han frem til torsdagens returmøtet med Sparta Praha. Første møte i Praha endte 0-0.
- Jeg tror man alltid ser frem til e-cupkveldene. Det er et spesielt sted når du har et e-cupoppgjør i flomlyset på Anfield. Flomlyset utgjør en stor forskjell, og selvsagt begivenheten og fotballklubbens historie og tradisjon i Europa, sier Dalglish til Liverpoolfc.tv.

- Det er en kamp vi ser frem til. Hvis vi er med i en turnering, så ønsker vi å gjøre vårt beste. Jeg vet at turneringen blir underminert i mange kretser, men det er trolig fordi de ikke er med. Når dere ser på lagene som er igjen, så finnes det noen gode lag.

- Vi skal gjøre et forsøk, se hvor det bringer oss og se om torsdag kveld kommer til å bli spesiell. Vi kan ha nytte av støtte fra folk fordi jeg tror vi må være tålmodige på og utenfor banen. Jeg tror ikke de vil gi bort mye. Alt vi vil få i kampen, må vi gjøre oss fortjent til.

- Som vi alltid sier har vi en bedre sjanse kollektivt. Jeg er sikker på at fansen vil støtte oss.

I dag er det nøyaktig 20 år siden Dalglish overrasket med å trekke seg som Liverpool-manager.
- Jeg føler meg mye bedre i dag enn jeg gjorde da! Jeg er mye lykkeligere over å være her enn å reise herfra.

- Det var uunngåelig på den tiden, men jeg er en veldig heldig mann som fikk komme tilbake hit – å bli tilbudt denne muligheten til å komme tilbake, uheldigvis etter omstendigheter som betydde at vi ikke gjorde det så bra. Det er ikke mange folk som får den muligheten. Det var ingen grunn til at jeg skulle være respektløs overfor fotballklubben og si nei.

- Hvis jeg får smilene tilbake i folks ansikt og noen resultater, vil alle være glade. Det var en trist dag da jeg reiste og en flott dag da jeg var tilbake.

- Som jeg har sagt tidligere var det nærme på ved noen anledninger, men det skjedde ikke. Jeg ville foretrukket at omstendighetene var bedre, men de er som de er. Jeg var veldig heldig som fikk sjansen til å komme tilbake.

Kenny Dalglish benytter anledningen til å gratulere speaker Geroge Septhon med 65-årsdagen.
- George er en del av inventaret her. Fotballklubben har mange flotte tradisjoner og også en flott historie, og George er en del av det.

- Hvis han la opp ville det være mer relevant enn om jeg gjorde det. Du kan alltid få en ny manager, men du vil nok ikke få en stemme som George Septhons over høyttaleranlegget. Gratulerer med dagen. Vi håper at du blir her lenge, George.