Sesongstarten i fare for Suarez og Lucas

Steve Clarke mener Liverpool besitter nok kvalitet i troppen til å gi Luis Suarez og Lucas Leiva nok tid til å hente seg inn etter Copa America. LFC kommer ikke til å skynde duoen tilbake i spill.

Luis Suarez og Lucas Leiva kommer sannsynligvis langt med henholdsvis Uruguay og Brasil i Copa America som spilles i Argentina fra 1. til 24. juli. Duoen mister sansnynligvis store deler av sesongforberedelsene med Liverpool.  Steve Clarke opplyser at de to sør-amerikanerne ikke kommer i spill for Liverpool før de er klare. De rekker kanskeje ikke sesongåpningen mot Sunderland 13. august
- Vi ønsker dem alt det beste på landslaget, og vi skal passe på dem, sier førstelagstrener Steve Clarke til Liverpoolfc.tv.

- Det er opp til oss å sørge for at vi tar dem i bruk til rett tid. Det viktigste er at de får tilstrekkelig restitusjonstid.

- Vi ønsker selvsagt at alle spillerne skal komme inn første dag av pre-season for å være med i alle sesongforberedelsene og være klare fra start med oss, men det er ikke tilfelle

- I fotball nå om dagen må du bare akseptere at forskjellig land og ulike kontinenter har sine egne mesterskap og sine egne tidspunkter.

- Det er opp til guttene å reise dit og gjøre sitt beste for landet. Når de kommer tilbake, vil vi vurdere situasjonen, vurdere formen, fysikken og det mentale. Deretter vil vi avgjøre hvor de passer inn i treningskalenderen vår.

- Dersom de er klare til sesongstart, så fint. Hvis de trenger litt mer tid for å hente seg inn, så er det derfor vi har en stor tropp. Det vil gi andre en mulighet.

Clarke tror Lucas kommer til å returnere til Melwood med en medalje fra Copa America. Førstelagstreneren har planer om å følge kampene i Argentina selv om avsparkstidspunktene er om natten.
- Alle liker å følge med på det. Det er mye talent i Sør-Amerika. Når det gjelder en mulig vinner, så forbigår man aldri de to store – Brasil og Argentina. Kanskje Lucas kommer til å bli glad! Det ville vært hyggelig dersom Luis og Uruguay kan følge opp bragdene fra VM og kanskje komme til semifinale.