Snart juleferie for Joe Cole

Onsdag spiller Liverpools utlånte Joe Cole årets siste kamp for Lille, som han mener er det beste laget i den franske ligaen. Deretter blir det juleferie, hvor han skal se de helrøde i aksjon.

I et intervju med Ligue1.com, ble Joe spurt om han synes 0-0 borte mot tabelltoer PSG i helgen var et godt resultat.
- Ja, det var et godt resultat for oss siden vi bare har tapt en kamp i ligaen, og det gjør at vi er to poeng unna teten og har igjen å spille mot Montpellier borte og PSG hjemme. Vi var rimelig fornøyd, selv om vi gjerne skulle ha vunnet og vi syntes vi var det beste laget etter pause.

Dere har ikke tapt en ligakamp siden du signerte?
- Det er hyggelig, men hovedsaken er at jeg føler vi sakte, men sikkert, blir bedre. Jeg synes vi var veldig uheldige i Europa, hvor det kanskje var manglende rutine som felte oss. I ligaen har vi bare tapt en kamp og hvis vi kan vinne på onsdag, og siden bare løfte oss med fem prosent over de neste seks månedene, da kan vi bli mestere.
- Jeg synes vi har måttet betale for å ha mange spillere ute med skade. Vi har en liten tropp, men du kan se at vi kjemper sammen.

Du har sett nok denne sesongen til å tro at dere kan bli mestere?
- Uten tvil. Jeg føler at vi har det beste laget i ligaen. Vi må imidlertid gå ut og bevise det. Vi er med i toppsjiktet, vi er regjerende mestere og vi ønsker å gjøre det igjen. Vi er med i tre turneringer og vi ønsker å vinne alle tre.

Deres trener Rudi Garcia tror på filosofien til Barcelona, hvordan er det å spille under ham?
- Han er glimrende. Han er helt forskjellig i forhold til hvordan jeg ble oppdratt til å spille. Det tar tid å venne seg til, men det åpner øynene dine. Karene her er virkelig gode spillere, gode teknisk, på den franske måten, og med en topp manager.

Lille spiller hjemme mot Nice førstkommende onsdag, deretter er det vinterpause før neste ligakamp spilles 14.januar i Marseille.

Nå skal du for en gangs skyld reise hjem og ha juleferie?
- Jeg har ikke hatt en tradisjonell jul siden jeg var 15, slik at det ser jeg veldig fram til. Det blir fint å komme hjem å treffe min familie og ikke behøve å spise pasta og kylling til julemiddag!

Vil du benytte sjansen til å se West Ham når du er over?
- Vel, jeg har sett på terminlisten og jeg kommer til å se på Liverpool og hilse på alle der. Jeg vil ikke få tid til å se på Chelsea eller West Ham.