Søker sponsor for stadion

FSG sier at man nå undersøker markedet i forhold til en stadionsponsor. Det svaret en får vil også få innvirkning på om man går for en utvidelse av Anfield eller bygger nytt i Stanley Park.

Ryktene om at Liverpool og Fenway Sports Group vil være klare til å begynne å bygge ut Anfield allerede denne sommeren, synes å være overdrevne. Signaler de siste dagene tyder på at FSG fortsatt er i et innledende stadium når det gjelder å ta en avgjørelse på hva man gjør med klubbens stadion. Det bekrefter også president i FSG, Sam Kennedy, til Liverpool Echo. Man undersøker nå hva som vil være den beste økonomiske løsningen for LFC i forhold til enten å bygge nytt eller fornye, og søker for øyeblikket et svar på hvilke inntekter en stadionsponsor kan bringe inn.

- Vi finkjemmer nå jordkloden i søken etter en potensiell stadionsponsor for en ny stadion, forklarer Sam Kennedy.

- Hvis vi er i stand til å få tak i en partner som vil ha sitt navn på stadion, da vil det utvilsomt være en faktor i vår analyse og vil hjelpe oss til å ta en avgjørelse hvorvidt vi skal fornye eller bygge nytt.

- Prosessen har nettopp startet og vi har begynt å snakke med folk ute i verden.

Arsenal skrev for eksempel under en avtale med flyselskapet Emirates i 2006, og hvor de over 15 år var sikret £100M. Ifølge Liverpool Echo vil eierne dersom de utvider Anfield se etter sponsorer for ulike deler av stadion, men ikke bruke sponsornavn for hele arenaen.

- Vi er nå virkelig fokusert på å få inn sponsorstøtte, spesielt fra Nord-Amerika, fortsetter Kennedy.

- Vi er på et tidlig stadium med å utvikle Liverpool i statene. Det er muligheter angående sponsorer, suvenirsalg og kringkasting, og det å ha muligheten til å få Liverpool over til Nord-Amerika på et tidspunkt.

- Vi kommer til å markedsføre laget og å søke mot kommersielle inntekter slik at vi kan investere i spillerstallen til Liverpool.

- Vi har vært i stand til å stabilisere ting ut fra et forretningsmessig perspektiv gjennom å fjerne gjelden fra klubben, men vi har ikke oppnådd noe ennå.