Søker talent fra Kina

Sportsdirektør Damien Comolli sier at kinesiske talenter vil bli gitt prøvespill i Liverpool. Speidere fra Anfield følger VM for aldersbestemte landslag.

- Vi har organisert ting i Kina, forklarer Comolli før avreisen til Østen. – Vihar organisert kamper, prøvespill, og vi vil se på unge spillere. Det skal bliveldig interessert i å se hvilket nivå det er.

- Det er litt vanskelig å vurdere kinesisk fotball da de sjelden er med i VM,det være seg på seniornivå eller i aldersbestemte klasser.

- Det er velkjent at Kina har en fantastisk baskettballspiller, Yao Ming, de erveldig gode i friidrett, slik at det er ingen grunn til at vi ikke skulle finneen fotballspiller.

- Da vi visste at vi skulle til Kina tok vi kontakt med kinesiske ledere ogspurte “kan vi få se på de spillerne dere synes er best i landet?”

- Vi vil se på noen mens vi er der borte og et par spillere, som vi synes er debeste på U17-landslaget, vil få trene på vårt akademi i juli. Det vil bliveldig interessant.

- Jeg forventer at det vil forandre seg over de neste årene, av tre årsaker,fortsetter Comolli om utviklingen i kinesisk fotball. – En av dem er antalletmennesker, da det lever over en milliard mennesker i Kina.

- Det andre er, og dette vet jeg etter å ha snakket med ledere i Kina, atfotballen er den sporten som utvikler seg hurtigst der borte.

- Den tredje årsaken er at Kina som nasjon er blitt mer opptatt av sport, detvære seg friidrett, svømming, basketball.

- Vi har to speidere på VM for U17, fortsetter sportsdirektøren om Liverpoolssøken etter talenter. – De har identifisert flere aktuelle spillere fra heleverden. Siden vil vi ha to speidere under VM for U20. Vi vil prøve å væreoveralt. Det er veldig vanskelig å være overalt, men vi vil utvilsomt prøve åvære der hvor vi tror det er spillere av kvalitet.