Song blir også suspendert?

Både Gervinho og Alex Song risikerer å måtte sone karantene når Liverpool gjester Emirates på lørdag, etter bråket i Newcastle. Fotballforbundet har nemlig tatt ut tiltale mot Song, mens Arsenal håper å få redusert Gervinhos straff.

Det engelske fotballforbundet melder at både Newcastle og Arsenal har blitt tiltalt av fotballforbundet for ikke å ha klart å kontrollere sine spillere i masseslagsmålet som oppstod mot slutten av oppgjøret på St James' Park lørdag kveld.

Begge klubber risikerer dermed å bli straffet for bruduljen som oppstod ett kvarter før full tid, og som endte med at Arsenals Gervinho ble utvist for å ha klasket til Joey Barton i ansiktet.

Arsenal har i dag levert en klage til fotballforbundet, der de hevder at standardstraffen på tre kampers karantene åpenbart er for streng i Gervinhos tilfelle. En regelkommisjon vil behandle denne klagen i morgen.

Fotballforbundet har imidlertid også gått til det skritt å tiltale Alex Song for voldelig oppførsel for en hendelse tidligere i kampen, der Arsenal-spilleren med overlegg tråkket på/stemplet Joey Barton mens Newcastle-spilleren lå nede.

Begge klubber har frem til klokken 17.00 kommende torsdag til å svare på tiltalen, mens Song må svare innen klokken 19.00 i morgen.