Spansk duo usikker på fremtiden

Ifølge The Guardian vil det å avskjedige Roy Hodgson kanskje ikke være nok til å beholde Torres og Reina. Duoen ønsker en høyt profilert manager. Dessuten må penger være tilgjengelig for spillerkjøp.

Liverpools eiere har blitt advart at fjerning av Roy Hodgson ikke behøver å være nok til å beholde stjernespillere, inkludert Torres og Reina, i klubben. Managerens avgang ser ut til å være uunngåelig, men kilder nær Torres og Reina uttaler til The Guardian at de kommer til å forlate klubben til sommeren hvis de ikke blir overbevist av ny manager og får forsikringer om midler til bruk på spillerkjøp.

Dersom Hodgson fortsetter i klubben, vil det garantert bli spilleravganger etter sesongslutt. Hans avgang vil nødvendigvis ikke bety at Liverpool vil være i stand til å holde på de beste spillerne. I fjor sommer var klubben involvert i en salgsprosess og overganger for Steven Gerrard, Torres og Reina ble forhindret. I år vil det bli vanskeligere å stoppe spillere til å forlate klubben.

Håpet lå i nytt eierskap og store investeringer. Hittil har bare det førstnevnte blitt innfridd. Ansettelse av en anerkjent og høyt profilert manager vil være avgjørende om spillere ikke vil søke seg bort. Nøkkelspillere skal være oppgitt over manglende aktivitet fra de nye eierne siden de tok over i midten av oktober, og eventuell liten aktivitet i dette overgangsvinduet vil bare styrke det inntrykket. Spillerne føler at løfter har blitt brutt tidligere, og de ønsker ikke enda en sesong med usikkerhet og at laget underpresterer.

Mulige nye arbeidsgivere har allerede blitt studert i tilfelle det skulle bli nødvendig, men ingen avgjørelser er tatt ennå. Klubbene som kom med bud på Gerrard, Torres, Reina og Dirk Kuyt forrige sommer kommer nødvendigvis ikke tilbake 12 måneder senere. Spillerne forventes ikke å vurdere en overgang til Manchester United.