Sparta saboterte landslaget

Liverpools motstander i Europa League har brukt spesielle midler for å være best mulig forberedt. Sparta Praha med hektisk handlevirksomhet i januar.

Sparta Praha er for tiden mildt sagt på kollisjonskurs med det tsjekkiske fotballforbundet. Klubben trakk tilbake spissene Vaclav Kadlec og Tomas Pekhart fra Tsjekkias U21 tropp forrige uke, med begrunnelse av at de hadde pådratt seg en virus. Forsvareren Manuel Pamic ble i tillegg holdt tilbake fra å være med Kroatia.

Alle tre spilte imidlertid i en treningskamp mot Zenit i Dubai sist tirsdag, noe Sparta prøvde å skjule ved ikke å ta med navnene på de tre nevnte spillerne på lagoppstillingen og gi dem trøyene til andre spillere. 193 cm høye Pekhart hadde for eksempel trøya til den fargede midtbanespilleren Martin Abena. Det hele ble avslørt da en tsjekkisk journalist studerte bilder fra kampen på hjemmesiden til Sparta. Foreløpig er trener Josef Chovanec bøtelagt av det tsjekkiske fotballforbundet, og man vil neste uke bestemme hvilke forføyninger som blir klubben til del.

Sparta tapte for øvrig kampen mot Zenit med 3-0, og har ikke spilt en offisiell kamp siden 1-1 mot CSKA i gruppespillet i Europa League 15. desember.

I transfervinduet i januar solgte man stjernespillerne Wilfried Bony og Juraj Kucka. Bony er delt toppscorer i Europa League med fem scoringer, og spissen fra Elfenbenskysten har signert for nederlandske Vitesse. Den slovakiske midtbanespilleren Kucka er blitt kjøpt av Genoa.

Sparta har brukt pengene til å hente inn fire nye spillere. Nevnte Tomas Pekhart er kommet på lån fra FK Jablonek, etter å ha vært toppscorer i kvalifiseringen til EM for U21 landslag. Den storvokste spissen har også en fortid i Tottenham, hvor han aldri spilte noen førstelagskamper, og på utlån til Southampton. Den kroatiske landslagspilleren Andrej Keric er også angriper og kommer fra Slovan Liberec. I tillegg har Sparta Praha hentet forsvarsspillerne Ondrej Svejdik fra Groningen og Tomas Zapotocny fra Besiktas.