Spearing bekrefter samtaler om ny kontrakt

Jay Spearings kontrakt utløper sommeren 2012, men håper å forlenge med klubben han alltid har ønsket å spille for. Midtbanespilleren takker fansen for støtten.

Jay Spearing spilte kanskje sin beste kamp for Liverpool mot Sunderland søndag. Han står nå bokført med 19 kamper for de røde. Nå ønsker han å fortsette i klubben han alltid har ønsket å spille for.
- Det har vært noen samtaler, men det er ikke mye jeg kan si om det i øyeblikket. Vi forsøker å ordne det, forteller Jay Spearing til Liverpool Echo.

- Jeg var syv år da pappa tok meg med til Melwood for prøvespill. Jeg klarte meg bra og de signerte meg da jeg var åtte år. Jeg har vært her siden. Alt jeg har ønsket er å spille for denne klubben. Jegmåtte bare stå på og jobbe hver dag. Jeg visste at dersom jeg gjorde det, ville min tid komme.

- Det har til tider vært vanskelig. Når du er i en klubb som Liverpool må du forvente det.

- Alle de beste spillerne ønsker å være her. Alonso og Mascherano dro for å spille i to av de største lagene i verden og med Stevie her har jeg lært av noen av de beste.

- Jeg har aldri ønsket å forlate klubben, men jeg var inne på tanken mot slutten av forrige sesong. Jeg fikk ikke kampene jeg synes jeg fortjente. Jeg dro til Leicester, og jeg trivdes der. Vi kom til play-off. Det var stort å spille regelmessig. Jeg utviklet meg mens jeg var der og ble mer av en mann.

- Men det var ikke det jeg ønsket. Jeg ønsket å spille for Liverpool. Jeg kom tilbake i fjor sommer og jobbet enda hardere for å forsøke å ta meg inn på laget.

Spearing takker fansen for mye av støtten han har fått.
- Jeg skylder supporterne mye. De har alltid stått ved meg og ønsket at jeg skulle ta meg inn på førstelaget. Jeg har bevist overfor dem at jeg er god nok til å spille regelmessig.

- Jeg føler ikke at jeg er under ekstrapress ved å være en lokal gutt. Steven Gerrard og Jamie Carragher slo igjennom og ble eksepsjonelle spillere både for klubb og landslag. Men jeg må være meg selv. Det er det samme med Martin Kelly. Vi må først skape oss en karriere her som det de har gjort.

Spearing er kun 168 cm høy, og kritikken mot ham har vært at han er for liten til å spille på midtbanen.
- Jeg har hørt det bestandig. Hvis du er god nok, spiller høyden ingen rolle.

- Iniesta og Xavi er to av de beste midtbanespillerne i verden, og de er ikke blant de høyeste. Jeg må bevise at jeg er bedre enn spillere som er høyere enn meg.