Sponsorene fornøyd med Asia-turneen

Ian Ayre oppsummerer uken i Asia. Sponsorene var meget godt fornøyd med utbyttet, men supporterne har vært det viktigste. En fantastisk oppplevesle for stab og spillere.

- Det var en fantastisk uke. Det er vanskelig å måle noe slikt, men det er fansen som har vært viktigst på en slik tur som dette. Jeg tror at bortimot 200000 fans har vært knyttet til oss gjennom to kamper, to åpne treningsøkter og en hel haug med evenementer og kommersielle aktiviteter på en uke. Det er slående.

- Alle reiste derifra med smil om munnen, og det er viktig. Sponsorene kommenterte hvor stor effekt Liverpool hadde på dem og deres aktiviteter i den delen av verden. For staben og spillerne var det en fantastisk opplevelse.

- For de yngre spillerne og de nye spillerne var det en skikkelig mulighet til å se størrelsen, kraften og viktigheten av Liverpool FC globalt. Alle har trivdes. Vi ble litt slitne, men vi oppnådde mye.

Ian Ayre opplyser at alle målsettingene med turen ble oppnådd.
- Det virkelig målet var få fansen til å føle seg så viktig som fansen her føler seg. Alle knyttet til klubben der borte kommenterte til meg eller til hverandre om hvor lykkelig fansen var og hvor glade de var for at vi var der. Det er det det handlet ham. Vi var langt hjemmefra, men det føltes som hjemme, og det er viktig. De ser oss ikke spille på nært hold hver uke, men de er ikke mindre lidenskapelige. Alle som tror det bør ta seg en tur dit neste gang vi er der. Vi så supportere klokken 05.00 da vi ankom Malaysia. 38000 møtte opp på trening, så det er ikke mangel på hengivenhet eller lidenskap. Så lenge de fikk hva de fortjente fra Liverpool FC, så var det det viktigste.

Første destinasjon var Kina.
- Vi valgte Guangzhou fordi det er mindre typisk enn andre plasser de store europeiske lagene har vært tidligere. Selv om vi har en stor fanbase i den delen av verden, er det spredt i Kina. Vi ønsket å velge et sted hvor vi tiltrakk oss folk ikke bare bra det markedet, men vi tiltrakk oss også supportere fra Hong Hong.

- Det var vellykket. Vi ble til tider beleiret på hotellet, og det var historier om at fans sov i hagen på hotellet. Vi fikk en flott mottagelse fra det kinesiske fotballforbundet og andre vi snakket med. De sa at innflytelsen Liverpool hadde var fantastisk for dem, byen og fotballen i Kina. Vi oppnådde mye, og supporterne elsket det. Folk snakker ofte om problemer i et kommunistisk land, men vi så ingen beviser på det. Det var mye moro.

Så reiste Liverpool videre til Malaysia, og der ble alle overrasket.
- Ja, og ingen mer enn meg. Jeg bodde der i fem år, slik at jeg trodde jeg hadde sett alt inntil jeg så alle tilskuerne vi hadde på kamp og trening. Antall mennesker på trening var nesten like mange som vi har på Anfield i en Premier League-kamp. Jeg snakket med par spillere etter kampen. De ble overrasket over lydnivået. Det føltes som et minne fra en e-cupfinale hvor det bare er et hav av røde og hvite og et spetakkel. Det ebbet ikke ut da kampen startet, det bare fortsatte og fortsatte.

- Vi gikk rundt banen med Phil Thompson og Ian Rush før kampen. Folk var hysteriske. Det var fenomenalt. Hvis vi kan ha slik påvirkning i hvert land hvor vi reiser på turné, så gjør vi noe riktig. Det handler alt om å gi noe tilbake. Så lenge vi kan gi noe tilbake, så tror jeg vi føler det godt med det vi gjør. Vi gjør definitivt fremgang i å engasjere flere og gi mer til fansen over hele verden.

Liverpool dro videre til Singapore. Der varte oppholdet kun én dag.
- Vi spilte i Singapore i 2009, så vi var under ingen illusjoner om støtten. Vi syntes det ville være fint å reise tilbake dit etter at programmet for Sør-Korea ble endret. Det var ikke mulig å spille en kamp fordi de ikke har nasjonalstadion for øyeblikket. Vi bestemte oss for å dra og trene på en mindre bane. Vi fikk en fantastisk mottagelse på hotellet og en flott treningsøkt i vår nye drakt.

- Det var en fantastisk oppslutning og et fantastisk lydnivå på treningsøkten. Jeg  tror spillerne vil komme til å kjede seg når de trener på egenhånd på Melwood i fremtiden. Det er ingenting å utsette på fansen i Singapore. De stilte opp i hopetall og var muligens de mest koordinerte sangerne vi har møtt.

Kommersielt er Ian Ayre svært fornøyd.
- Meget bra. Jeg har sagt en rekke ganger at årsaken til at folk sponsor Liverpool er ikke hva vi vant i fjor, i år eller året etter. De gode og store sponsorene vi har i Liverpool jobber sammen med oss fordi vi leverer noen langsiktig, og det har ført oss til en av de største fotballklubbene i verden. Det er vår historie, vår arv, alt vi representerer. Det har noen gode og dårlige poeng: Bra fordi vi har en rik historie og en så stor fanbase, men det er vanskelig fordi du må håndtere det og fortsette å opprettholde troen hos folk.

- Jeg tror det vi så og hva sponsorene så, er at vi fortsatt er store, fortsatt like populære og fortsatt like engasjerende for fansen rundt om i verden. Hver enkelt av dem fikk mer av oss enn de forventet ut av turneen, ikke bare på banen, men på de ulike sponsorevenementene. De jobbet meget hardt uten å klage. Jeg tror av den grunn at sponsorene innser at vi gir tilbake alt det de gir oss.

Spillerne stilte stadig vekk opp på evenementer.
- Det som var oppmuntrende var at de gikk lenger enn det vi ba om. Det er ofte mye kritikk av fotballspillere nå for tiden angående hvor mye de får betalt og all slags negativitet i media. Det er enkelte spillere som får meget tøff behandling av media. Når du ser disse komme med et slikt bidrag på samfunnsevenementer med barn, og ikke fordi de har blitt bedt om det, så er det flott. Jeg var på et samfunnsevenement hvor spillerne skulle dra på et bestemt tidspunkt, men de ville ikke reise. For meg er det meget oppmuntrende, Det betyr at de ikke bare vil jobbe med andre ting som Liverpool FC gjør og bør gjøre, men de trives også med det. Jeg synes vi er heldige som har en slik fin gruppe.

Ian Ayre er ikke i tvil om hva høydepunktet var.
- Høydepunktet for meg var trolig Malaysia. Det er et sted hvor jeg bodde i lang tid og hvor jeg har mange venner. Jeg følte meg stolt som fikk ta med Liverpool til Malaysia og for å ha så stor innvirkning på så mange folk på begge sider, fansen og alle i klubben. Det var juvelen i kronen for meg. Å se laget gå ut på banen den dagen var meget spesielt, og jeg tror ingen som var der vil glemme det. Jeg kommer ikke til å gjøre det.

Det var mange som bidro til en vellykket tur.
- Jeg må få takke. Jeg har i oppgave å få alle til å stå sammen i klubben. Hvis du er supporter eller medlem av støtteapparatet på ethvert nivå i klubben, synes jeg du kan våkne opp i dag her i Liverpool og tenke på at vi alle jobbet sammen som et lag for å levere noe ganske spesielt.

- Det må være veien fremover. Hvis vi alle jobber sammen og drar sammen, kan vi levere noen fantastisk. Forhåpentligvis vil det fantastiske være på banen. Det kommer dog ikke alltid til å være på banen, og jeg tror dette var det beste eksempelet på det. Det var et fantastisk stykke arbeid fra alle.