Sporting U19 - Liverpool U19 5-1

Gruppevinner Sporting utklasset Liverpool i 2.omgang, etter at Michael NGoo reduserte like før pause.

Liverpool: Belford, Wisdom, McGiveron, Sama (McLaughlin 65), Smith, Sterling, Coady, Roddan (Suso 70), Adorjan, Morgan (Silva 60), NGoo.
Ubenyttede reserver: Stephens, Sokolik, Pelosi

Sporting: Vloso, Esgaio, Edgar, Llori, Pinto, Eduardo, Bruma (Mane 75), Teixeira, Betinho (Etock 83), Chaby (Augostinho 69), Madeiros

Kampen spilles på beskjedne Mafra Municipal Sports Park, og ikke stadion til Sporting.

2.min:
Lange Michael NGoo starter på venstresiden blant de tre bak spissen Adam Morgan, med Adorjan i midten og Sterling ute til høyre. Kaptein Andre Wisdom spiller høyreback.

5.min:  Craig Roddan smeller inn i to taklingene i løpet av et minutt og kommer i dommerens bok.

12.min: Bruma avslutter et angrep fra hjemmelaget med å skyte en god meter utenfor, etter å ha ladet fra like utenfor 16-meteren.

16.min: Et herlig raid av Michael NGoo, nedover hele venstrekanten, selv om han kanskje med fordel kunne ha spilt inn i midten til Adam Morgan på et tidspunkt. Det ender med en resultatløs corner.

19.min:  1-0 EDGAR - Sporting får frispark lite ute til venstre for straffefeltet og ballen trilles til backen Edgar som dæljer ballen inn i det korte hjørnet fra drøyt 20 meter.

22.min:
Adorjan slår tilbake til Conor Coady som kommer på løp fra midten, og fra 15 meter skyter han like utenfor i steget. Stor sjanse.

23.min:  Liverpool har hjertet litt i halsen da Medeiros faller i straffefeltet, men dommeren gir portugiseren gult for filming.

24.min:  Raheem Sterling kommer fri litt ute til venstre, men får ikke klem på avslutningen da han prøver å legge ballen i motsatt hjørne alene med keeper.

25.min: Adam Morgen prøver seg med et langskudd, men keeper redder uten særlige problemer.

29.min:  Bra sjanse for Sporting, men Belford gjør en bra redning på skuddet fra omlag ti meter.

35.min: 2-0 CHABY - Sporting slår et dypt innlegg fra deres venstreside, ballen går gjennom midtforsvaret til Liverpool, og Chamby avslutter kontant ved bortre stolpe med et lavt skudd i motsatt hjørne.

39.min: 2-1 NGOO - Raheem Sterling sender en cross inn fra venstre, Michael NGoo vender opp inne i feltet og får skudd hardt under keeper.

2-1 gir et bra bilde av de første 45 minuttene. Ikke ulikt kampen disse lagene i mellom på Anfield var Sporing vassere framover og mer effektive. Liverpools midtforsvar er trolig lagets svakeste lagdel og det var stadig farlig foran Tyrell Belford. I motsetning til kampen på Merseyside, hvor Sporting vant 3-0, har de røde fått belønning for en del bra offensivt spill gjennom en sen redusering. Ikke minst var det fortjent at det var Michael NGoo som scoret, da han har hatt en meget bra første omgang. Sammen med spesielt Adam Morgan og Raheem Sterling har han skapt en del trøbbel for vertene, og som gir visse forhåpninger foran 2.omgang.

49.min:
Nokså tam start av 2.omgang, men Vilaca skyter et bra skudd fra hjørnet av 16-meteren et par meter utenfor bortre stolpe.

53.min: 3-1 BETINHO - Fantastisk brassepark av spissen til Sporting, da han sender ballen i nettet etter et overlegg fra høyre.

60.min:
 Toni Silva inn for Adam Morgan hos Liverpool.

61.min: 4-1 BETINHO - 9'eren hos Sporting får sin andre scoring for dagen, da han i en duell med Andre Wisdom nokså enkelt kan heade ballen i nettet ved bakre stolpe.

65.min:
NGoo har blitt flyttet fram på topp etter byttet av Morgan, og prøver å spille vegg med Craig Roddan på kanten av straffefeltet, men sistnevnte får bare nesten tak i ballen foran keeper.

65.min: Ryan McLaughlin inn for Stephen Sama, som betyr at Andre Wisdom flyttes inn i midtforsvaret.

66.min: Toni Silva med en tidlig booking etter sitt innhopp.

69.min: Augustiho inn for Chaby hos Sporting.

70.min: Suso inn for Roddan da Liverpool gjør sitt siste bytte.

71.min: Advarsel for Raheem Sterling.

75.min: Mane inn for Bruma hos Sporting.

83.min:  Etock inn for tomålscorer Betinho hos Sporting.

85.min: 5-1 ETOCK - Med sin første touch drar innbytteren til på halv volley fra langt hold, og ballen seiler over Belford og i nettet. Glimrende scoring!

90+2.min: Sterling inn i feltet og spiller til NGoo, men denne gangen får ikke den lange spissen stokket beina.

Sluttrapport: Med to fine avslutninger det første kvarteret av 2.omgang, punkterte spissen Betinho dette oppgjøret. En kamp som var uten betydning for avansement til kvartfinalen, siden Sporting var gruppevinner og Liverpool nummer to allerede før avslutningskampen. Liverpool viste tendenser til bra angrepsspill før pause, men mistet gløden etter baklengsmålene etter pause. Sporting pyntet så ytterligere på resultatet med et glimrende femte mål av innbytter Etock. Sporting har vist seg som det klart beste laget i denne gruppa og må regnes blant favorittene før kvartfinalene. Hos Liverpool synes vi det største problemet er i det indre forsvaret, hvor midtstopperne McGiveron og Sama samt keeper Belford ikke imponerer. Trener Rodolfo Borrell prøvde etterhvert å rette på det ved å flytte kaptein Wisdom inn sentralt igjen, men da stod det 4-1.