Ståplasser uønsket av Premier League

Premier League vil motsette seg alle forsøk på å gjeninnføre ståplasser på stadioner i øverste divisjon i England.

Football Supporters’ Federation (FSF) skal lansere en spørreundersøkelse i håp om å opprette områder med ståplasser på fotballstadionanleggene i de to øverste divisjonene i England. Ståplasser ble forbudt etter Hillsborough-ulykken i 1989, men Premier League insisterer på at baner med bare sitteplasser er tryggere og bedre for fansen.
- Vårt syn er at fordelene med bare sitteplasser på stadionene er langt større enn ståplasser, uttaler sjefstalsmann Dan Johnson i Premier League.

- Det har ført til flere kvinner og barn på kampene. Uansett hvor trygt man få ståplasser, vil sitteplasser alltid være tryggere.

- Vi vil ikke oppmuntre regjerningen til å endre loven.

Saken om å innføre ståplasser har vært oppe til diskusjon flere ganger siden bare sitteplasser ble obligatorisk i 1994. FSF avholdt et møte med representanter for politiet, regjeringen og fotballmyndighetene mandag. FSF-formann Malcolm Clarke argumenterte med at mange tilskuere står på kampene nå om dagen selv om det anses som en sikkerhetsrisiko.

Sportsminister Hugh Robertson vil se på opplysninger angående sikre ståplasser, men tror ikke loven vil blir endret.

Regjeringen er motvillig til å gjeninnføre ståplasser.
- Fotballstadioner er tryggere og mer komfortable enn for 20 år siden, uttaler en talsmann for Kultur, media- og sportsdepartementet.

- Bare sitteplasser er det beste for å ivareta tryggheten og sikkerheten til fansen. Det har bidratt til å øke mangfoldet blant de som har overvært kamper de seneste årene.

- Regjeringen setter pris på at noen supportere ville like å innføre områder med ståplasser på fotballarenaene, menvi  tror ikke det har blitt lagt frem en overbevisende nok sak til å endre politikken.