Sterke taler i Underhuset

I kveld ble debatten om Hillsborough-dokumentene holdt i Underhuset. Det er bekreftet at alle dokumentene skal frigis til panelet, og politikerne fra alle partiene har kommet med sterke innlegg. The Sun og Kelvin McKenzie oppfordret om å be om unnskyldning. I følge SkyNews kan panelet få tilgang på papirene allerede i kveld.

Klokken 18.30 i kveld startet debatten om å frigi Hillsborough-dokumentene, den første debatten som har blitt tatt opp etter en underskriftskampanje på internett. Over 140,000 skrev under på underskriftskampanjen, og i dag har debatten blitt holdt.

Tidligere i dag gjorde regjeringen det klart at alle dokumentene kom til å bli frigitt, og det har også blitt bekreftet i Underhuset i kveld.

BBC Parliament har direktesendt hele debatten, og LiverpoolFC.tv har nå lagt ut talene til Steve Rotherham og Andy Burnham. De kan ses gratis på disse to linkene: Roterham - Burnham.

Det har blitt holdt mange sterke taler, og flere av politikerne har slitt med å holde tårene tilbake. Ordstyrer har måttet sette en maksgrense på 12 minutter for hver tale fordi det er så mange som ønsker å prate.

Flere har lagt vekt på at dette IKKE var supporterne sin feil, og har brukt sterke ord mot News International, The Sun og Kelvin McKenzie for at så mange dessverre har den oppfatningen.

Dave Watts ba om en nasjonal boikott av Kelvin McKenzie dersom han ikke kommer med en beklagelse i morgen. Den tidligere The Sun-redaktøren er fortsatt en mye brukt mann i media i Storbritannia, både på TV og radio.

Steve Rotherham avsluttet debatten klokken 23.00 norsk tid, med et sluttinnlegg hvor han ga kreditt til blant andre Joey Barton som var veldig aktiv i å fremme underskriftskampanjen på Twitter. Han sa at han håpet man nå var kommet litt nærmere å få frem sannheten.

Det ble aldri noen avstemning - at papirene skulle frigis ble enstemmig "nikket" gjennom. I følge SkyNews kan panelet få tilgang på papirene allerede i kveld.