Stolt Skrtel

Martin Skrtel er stolt av å være en av kun to utespillere som har vært på banen i samtlige 3330 minutter i Premier League denne sesongen. Han lever opp til slagordet “Veni, vidi, vici”.

Martin Skrtel og Leighton Baines er de eneste utespillerne som har vært på banen samtlige minutter i Premier League denne sesongen.
- Jeg er stolt av prestasjonen. Men noen må stoppe Baines før søndagens kamp, så jeg blir alene! sier Skrtel til Mail on Sunday.

Skrtel har hatt tillit både under Roy Hodgson og Kenny Dalglish. Midtstopperen har unngått å bli offer for skader, tretthett, formsvikt og spillerrotasjon. Største trusselen mot en plass i startoppstillingen var en stund faren for karantene grunnet for mange gule kort.
- Min jobb er å beskytte målet med blokkeringer, taklinger og uansett hva det måtte være. Hvis du må takle hardt for å hjelpe laget, så tenker du ikke over det.

Han har en tatovering med teksten: ”Veni, vidi, vici”. Det er latinsk og betyr: “Jeg kom, jeg så, jeg overvant.”
- Veni, vidi, vici er min filosofi. Jeg likte det første gang jeg leste hva det betydde. Du må kjempe og gå for seier. Det er fint.

- Jeg fikk “veni, vidi, vici” tatovert forrige sesong etter at jeg fikk brudd i foten. Jeg reiste tilbake til Slovakia og fikk det tatovert mens jeg så Liverpool mot Manchester United på TV. Det var ikke lett for tatovøren fordi jeg hoppet opp og ned hele tiden, spesielt da Torres scoret (united vant 2-1). Han fortsatte med å holde med nede. Han gjorde en god jobb for å fullføre den.

Skrtel fikk ingen god debut mot Havant & Waterlooville i 2008. Skrtel fryktet at Anfield-karrieren kunne vært over. Liverpool lå under to ganger før de til slutt vant 5-2.
- Jeg var veldig nervøs og spilte ikke bra i det hele tatt. Jeg var bekymret for at Rafa Benítez kanskje ville utelate meg. Jeg trodde han ville det. Det var viktig for selvtilliten at han beholdt meg i den neste kampen mot Sunderland, og jeg spilte mye bedre.

Skrtel har hatt fire ulike stopperkollegaer denne sesongen.
- Engelsk fotball var ikke lett for meg i begynnelsen på grunn av tempoet i spillet. Men Carra og Sami Hyypiä fortsatte med å snakke til meg og lære meg.

Skrtel er kun 90 minutter unna å ha spilt samtlige minutter i Premier League denne sesongen, men merker at det har vært en lang sesong.
- Småskader er en del av fotballen. Hvis smerten ikke er stor og du kan løpe, kan du likevel spille.