Suárez glitret i Copa América-finalen

Luis Suárez var meget toneangivende da Uruguay gikk til topps i det søramerikanske mesterskapet Copa América i kveld. 24-åringen scoret 1-0-målet, assisterte Diego Forláns 3-0-mål og var generelt lysende da Uruguay feide Paraguay av banen.

Luis Suárez var i storslag da Uruguay vant finalen i Copa América mot Paraguay i kveld. Liverpool-spissen scoret 1-0-målet med en lur avslutning som gikk via Paraguay-forsvarer Diego Véron og inn ved lengste stolpe, før han sendte spisskollega Diego Forlán alene med keeper. Forlán misbrukte muligheten, men Atlético Madrid-spissen reparerte missen ved å doble ledelsen like før pause.

Uruguay kontrollerte kampen i andre omgang, men Paraguay var nære ved å utligne da Nelson Valdéz' glimrende langskudd tvang frem en klasseredning av Uruguay-keeper Fernando Muslera. Like før slutt fastsatte Diego Forlán sluttresultatet til 3-0 etter at Luis Suárez stusset ham igjennom.

Dermed gikk Uruguay til topps i Copa América. Etter kampen strålte Suárez overfor uruguayansk media.

- Vi er veldig glade for å vinne. Det har vært en lang vei mot finale. Målet var i utgangspunktet å nå finalen, men når vi først kom dit, ønsket vi selvsagt å hente hjem trofeet. Men vi visste at Paraguay ville gi oss hard motstand. De er veldig gjerrige - slipper inn få mål. Vi var forberedte på å stange mot forsvarsmuren deres, men vi maktet å score to mål før pause. Da var kampen i realiteten avgjort, sa Liverpool-spissen etter kampslutt.

Perus José Paolo Guerrero ble turneringens toppscorer, men Luis Suárez havnet på andreplass på toppscorerlisten. Den tidligere Ajax-spissen scoret fire ganger i turneringen - én gang i gruppespillet, to ganger i semifinalen og én gang i finalen. Uruguay rasket også med seg turneringens Fair Play-pokal.