Suárez kan bli spilleklar i august

Luis Suárez har ennå ikke returnert fra ferie, men uruguayaneren er spillesugen og kan være tilgjengelig for Liverpool-manager Kenny Dalglish allerede før sesongens første landslagspause.

Suárez løftet Copa América-trofeet med Uruguay så sent som 24. juli, men Liverpool-spissen har ikke lagt skjul på at han gleder seg til å komme i gang med Premier League-sesongen. Nå er også Liverpool-manager Kenny Dalglish optimistisk med tanke på å få superspissen klar til en av sesongens første kamper - selv om Sunderland-kamper kommer for tidlig for ham.

- Luis er tilbake i neste uke. Vi vil vurdere ham når han vender tilbake. Han har hatt en fantastisk sommer - han var strålende i Copa América. Han kan være fornøyd med seg selv. Selvtilliten hans bør være i orden og Luis ser frem til sesongstarten, sier Dalglish ifølge The Guardian.

Uruguayaneren fikk en ufrivillig fotballpause på to måneder før han signerte for Liverpool i januar. Suárez måtte nemlig sone en karantene på syv kamper for å ha bitt PSV-spilleren Otman Bakkal. I tillegg fikk 24-åringen nyte en kort ferie før han reiste til Copa América. Dalglish poengterer likevel viktigheten av å ikke forhaste seg med å få den tidligere Ajax-spissen tilbake på fotballbanen.

- Vi må være forsiktige. Det gjelder alle spillerne. Når det gjelder Luis, må vi se an formen når han vender tilbake. Man kan vanskelig spå formen hans.

Dalglish forteller også at Andy Carroll er i ferd med å prikke inn formen. 22-åringen var plaget med skader i vår, men engelskmannen har kommet igjennom sesongoppkjøringen uten problemer.

- Andy er i god form - bedre enn han var forrige sesong. Alle spillerne har trent veldig godt. Jeg har ikke problemer med noen av dem. De har sett gode ut på trening. Det som gjenstår er å utrydde feilene som har blitt gjort i pre-season, samt å forbedre formen. Det er hva spillerne gjør, avslutter Kenny.