Suarez hjelper Coates

Luis Suarez avslører at han etter beste evne prøver å hjelpe landsmannen Sebastian Coates med å finne seg til rette på Merseyside.

Duoen vil i natt være opptatt med Uruguays VM-kvalifiseringskamp i Paraguay, og det er i den forbindelse at Suarez har snakket om sin rolle i landsmannens nye tilværelse på Merseyside.

- Jeg er Sebastians fadder i Liverpool. Det føles nesten som han er min sønn. Så jeg tror jeg har to barn nå, en jente og en gutt, spøker Suarez til den uruguayanske avisen Ovacion.

Liverpool-spissen ble for første gang intervjuet på engelsk etter 2-0 seieren over Everton, noe som har vakt oppsikt i hjemlandet.

- Jeg ble kåret til banens beste spiller mot Everton, og jeg ble spurt om et intervju. Jeg bestemte meg for å prøve, og det gikk ganske bra. Det er slikt vi må innfinne oss med. Følelsene var sterke, og jeg var opprømt. Noe hørtes bra ut, mens noe ble feil. Jeg får eksperimentere videre med språket.

Mens Suarez er et etablert førstevalg i Liverpools angrepsrekke, venter landsmannen Coates fortsatt på sitt gjennombrudd hos Anfield-klubben. Midtstopperen står bokført med to kamper så langt. Han kom inn fra benken i ligakampen mot Tottenham, og fikk spille hele ligacupkampen mot Brighton.

- Jeg forsøker å venne meg til engelsk fotball så raskt som mulig. Jeg har fått spille og det er veldig bra. Jeg forstår dog at jeg må vente på min sjanse, da det er mange veldig gode spillere i Liverpool som har vært i klubben i mange år.

- De siste ukene har vi heldigvis trent i veldig fint vær, men klimaet er ganske merkelig. Det tar også ganske mye tid å lære språket, men vi hjelper hverandre, avslutter Coates.