Supportersamarbeid slår sprekker

I fjor sommer ble Spirit of Shankly og ShareLiverpoolFC enige om å samarbeide med det mål for øyet at Liverpool FC delvis skulle bli eid av supporterne. På det siste styremøtet i SOS-ShareLiverpool FC den 12.april vedtok flertallet i styret å legge dette arbeidet på is, noe Spirit of Shankly er sterkt uenige i.

Spiritof Shankly melder derfor i dag at de på egen hånd vil fortsette åarbeide for at Liverpool-supportere skal få mulighet til åinvestere i favorittklubben sin, og organisasjonen vil også kjempefor at supportere skal få en plass i klubbens styre.

- Viføler det er galt av ShareLiverpoolFC-flertalet i styret iSOS-ShareLiverpoolFC å tro at de kan legge aktivitetene på is foren periode, og anta at de automatisk kan gjenoppta arbeidet når detmåtte passe dem. Spirit of Shankly mener at den stabile perioden somklubben nå opplever er ideell for at vi kan få på plass denstruktur og de finanser som kreves for at supporterne kan investere iLiverpool FC når muligheten skulle by seg, skriver Spirit of Shanklypå sin nettside.

- I vår løpende dialog med Liverpool FCvil Spirit of Shankly fortsette å jobbe for at supporterne skal fåkjøpe en andel av klubben. Vi beklager at styret i SOS-SL ikke harlyttet til SOS sine representanter, og at SL sine representanterbesluttet å legge arbeidet på is. Vi beklager også at SL ikke hargitt sine medlemmer beskjed om denne avgjørelsen, heter det videre.

- Vi ansernå ShareLiverpoolFC for å ha gått bort fra samarbeidsavtalenmellom de to organisasjonene. Det er beklagelig at de ikke harinformert sine medlemmer om dette. Spirit of Shankly føler at viikke kan la saken ligge lenger, og vil nå selv ta fatt på arbeidetmed fornyet pågangsmot. SOS beklager overfor sine medlemmer at dethar tatt to måneder å bekjentgjøre styrevedtaket i SOS-SL for våremedlemmer. Vi lovte SOS-ShareLiverpoolFC tid til å bekjentgjøreavgjørelsen, men de har nå hatt mer enn nok tid på seg til ågjøre dette uten at noe har skjedd. Vi mener at supporterne nå harkrav på å få vite at SOS-ShareLiverpoolFC sine felles aktiviteterhar opphørt.