Triumf for Suarez

Luis Suarez og Uruguay kjempet tappert mot vertslandet, lenge med en mann mindre, og vant på straffespark-konkurranse da Carlos Tevez ble syndebukk. Suarez scoret på sitt forsøk.

Uruguay sjokkerte hjemmepublikum etter bare fem minutter, da Diego Perez var framme og scoret fra kort hold etter en dødball. Det var imidlertid ikke spilt mer enn 17 minutter da Higuain brakte balanse i regnskapet etter å ha headet inn et glimrende innlegg fra Lionel Messi.

Perez gikk fra helt til potensiell syndebukk da han fikk sitt andre gule kort etter 39 minutter, og dermed en tidlig dusj. Med ti mann gjorde imidlertid Uruguay en glimrende taktisk kamp i et underholdende og temperamentsfull oppgjør, og Luis Suarez var stadig i begivenhetenes sentrum.

Liverpools nr.7 skaffet Uruguay en rekke frispark gjennom sin evne til å holde på ballen, og provoserte frem gule kort hos vertene. Et av dem gikk til Javier Mascherano etter 87 minutter, som var det andre for kapteinen og dermed rødt kort også for ham. En meget god kamp av Suarez.

Argentina var nærmest seieren i løpet av 120 minutter, men Uruguay hadde også sjanser på dødballer og kontringer, slik at det ikke var så mye å si på at det gikk til straffespark.

Uruguay satte inn alle sine fem forsøk, det andre satte Luis hardt oppe til høyre for keeper, mens Tevez brente for Argentina.

Uruguay møter nå overraskelseslaget Peru i semifinale natt til onsdag. Luis Suarez blir dermed værende i Argentina enda en uke, enten det blir finale eller bronsefinale neste helg.