TV2 om LFC og The Sun

Nettsiden til TV2 fikk i går mye kritikk av røde supportere etter at man henviste til en link med sak fra The Sun da Kenny Dalglish ble presentert med ny kontrakt, og som senere ble slettet. I dag svarer TV2 på kritikken.

Røde supportere hevdet i går på Twitter at tv2.no brukte The Sun som kilde da man la ut en sak om at Kenny Dalglish hadde blitt permanent manager i Liverpool ved å skrive under på en ny 3-årig kontrakt. Siden ble dette forandret til at man la med en link til en tidligere sak fra avisen om en påstått eksklusiv fra 16.04, hvor man hadde en artikkel om at Dalglish ville få en lengre overenskomst.

Det tør være kjent at avisen The Sun er blitt boikottet av Liverpools supportere etter løgnaktige påstander i etterkant av tragedien på Hillsborough i 1989, hvor man på sin førsteside bl.a. hevdet at berusede supportere var årsak til hva som skjedde og at man urinerte på og stjal fra døde likesinnede. Ingen spillere i LFC har for eksempel heller aldri gitt noe intervju til avisen de siste 22 årene.

Liverpool.no vet at mange røde supportere har sett seg lei på at dagens formidler av Premier League må ty til The Sun som kilde for sine saker om de røde fra Anfield. Vi har spurt fotballsjef i TV2, Vegard Jansen Hagen, om hvorfor man måtte bruke den forhatte avisen i forbindelse med den offisielle kunngjøringen fra Liverpool FC om at Kenny Dalglish hadde skrevet under ny kontrakt.

- Det stemmer ikke at vi brukte The Sun som kilde på at Kenny Dalglish fikk ny kontrakt, svarer Jansen Hagen. – Vi henviste til Liverpools offisielle hjemmeside når det gjaldt den nyheten. Det vi gjorde var at vi la ut en link til en sak som The Sun hadde 16.04, og hvor man hadde en nyhet om at Dalglish ville få en permanent avtale. Etter en redaksjonell vurdering slettet vi senere den linken da vi ble enig om at det likevel ikke var særlig relevant å ta med.

Dere kjenner til forholdet mellom The Sun, Liverpool FC og Liverpools supportere?
- Vi har mange i TV2 Sporten som er svært opptatt og engasjert med engelsk fotball, og ikke minst Liverpool, og vi er godt kjent med boikotten av The Sun. I hovedsak er vi opptatt av å respektere det ved å være tilbakeholdne og nøkterne i forhold til å benytte stoff fra den avisen i forhold til Liverpool. Hvis det er mulig, benytter vi andre kilder

Dere er klar over at ingen spillere fra Liverpool FC lar seg intervjue av The Sun?
- Vi vet at ingen fra Liverpool FC offisielt vil gå ut og si at de er kilde hos The Sun. The Sun er imidlertid en stor avis med store ressurser og de har økonomi til å skaffe seg nyheter gjennom å bruke sjekkheftet. Denne sesongen har det vært et par eksempler på at de faktisk har gode kontakter i LFC. Det ene var saken fra 16.04 som jeg viste til, og hvor de detaljert kunne fortelle om at Dalglish ville få en ny kontrakt. Dette har da vist seg å holde stikk. De hadde også en nyhet tidligere om at Roy Hodgson ville få sparken.

- Hvis The Sun er alene om store nyheter med Liverpool må vi forholde oss til det. Jeg vil imidlertid understreke at vi har den dypeste respekt for hva Liverpool FC står for som klubb, deres supportere og deres fantastiske historie. Hvis en går igjennom den første sesongen hvor Premier League nå har vært tilbake på TV2, tror jeg også en vil finne at vi viser denne respekten gjennom hva vi gjør og presenterer. Vi kan være uenig om enkeltsaker, det vil nok være uunngåelig, men vi har samtidig et meget sterkt korrektiv i vår egen redaksjon når det gjelder å håndtere den respekten jeg har pratet om. Liverpools supportere kan være helt trygge på det.