U16 gjør det bra i Sveits

Liverpools U16-lag spiller for tiden en turnering i Sveits, og har vunnet samtlige av sine kamper til nå.

Liverpool U16 er nå i Ruggell i Sveits, og nærmer seg semifinalen etter tre strake seire av tre mulige. I sin første kamp i dag slo de FC Zurich 1-0 etter et mål av Jerome Sinclair, før de slo Team Vorarlberg med samme siffer i en kamp der Ryan Kent scoret målet.

Dermed har Liverpool ni poeng av ni mulige uten å slippe inn mål. Akademimanager Steve Cooper er fornøyd med hva de røde har fått til.

- Jeg er fornøyd med guttene i dag. Det har vært en spesiell dag siden vi spilte to kamper. Den første på morgenen var en god test for guttene, da vi spilte mot et fysisk sterkt lag. De spilte med høyt tempo og presset oss, sier Cooper til Liverpoolfc.tv.

- Vi måtte kjempe, og det er noe du ønsker når du reiser på tur. Å se om guttene kan holde sammen og omstille seg til ulike spillestiler. Selv om selve spillet ikke ble som vi forventet, klarte vi å omstille oss raskt og håndterte presset. De skapte egentlig ikke noen målsjanser, og heldigvis fikk vi en scoring mot slutten.

- Jeg pratet med guttene etterpå, og gjorde det klart at noen ganger var du nødt å spille på ulike måter, og at det ikke alltid kan være slik at du får spille slik du ønsker. Du må omstille deg for hver kamp, og omstendighetene, så jeg er glad for at vi fikk sjansen til å gjøre det.

- I den andre kampen spilte vi virkelig bra. Det var mer slik vi som vi ønsker å spille. Vi spilte ballen bra, og skapte noen flotte sjanser.

- Jeg fortalte guttene i pausen at de måtte fortsette slik som dette, og at de da kom til å utvikle seg til å bli slike spillere vi ønsker de skal bli. Jeg sa at dersom vi fortsatte som vi hadde gjort i førsteomgangen, så kom målet til å komme, og det gjorde det. Vi er fornøyde med innstillingen i dag, og med hvordan ting utviklet seg. Guttene gjør defintivt det vi ber dem om.

Liverpool vil spille sine siste gruppespillskamper i gruppe B mot St Gallen og Rapid Wien på lørdag.

- Det vil bli enda en travel dag, men målene vil være det samme - å spille på vår måte, og gi guttene flere minutter på banen så de får øvd på det vi har bedt dem om. Om vi kan klare det, er jeg sikker på at vi kan score mål og holde nullen, og det vil så klart også gi oss resultater.