U18 sliter med effektiviteten

Akkurat som førstelaget sliter også Liverpool U18 med å omsette sjanser i tellende resultat. Effektiviteten foran mål er det eneste som trener Mike Marsh ikke er helt fornøyd med så langt denne sesongen.

En scoring av innbytter Nathan Quirk sørget for at Liverpool U18 klarte uavgjort 1-1 borte mot Crewe på lørdag. Mike Marsh og hans disipler klarte dermed ikke å ta sin tredje strake seier, selv om treneren mener at laget hans gjorde nok til å vinne kampen. Blant annet misbrukte Jordan Lussey et straffespark.

- Vi skapte sjanser fra første til siste fløytesignal. Crewe hadde også noen sjanser, blant annet en ball i treverket tidlig i annen omgang. Men vi skapte klart flest. Det var sjanse på sjanse, og vi misbrukte også et straffespark før vi klarte å utligne, forteller Marsh til Liverpoolfc.tv.

- Jeg tror ikke vi kan kreve mer fra guttene enn det de gjorde i denne kampen, med unntak av at de må begynne å sette sjansene de skaper, legger han til.

- Vi har egentlig ikke noen fast straffeskytter. Når Adam Morgan spiller for oss, er det han som tar dem. Matty Regan tok en mot Everton nylig. Sam Gainford skulle egentlig ta straffesparkene mot Crewe, men han ble byttet ut ved pause. Jordan var modig som tok på seg ansvaret, og sa han ville ta det. Det var en god redning, og jeg er sikker på at Jordan ikke vil kvi seg for å ta et nytt straffespark om han blir spurt om det.

Liverpool U18 ligger for øyeblikket på fjerdeplass i Premier Academy League Group C, fire poeng bak lederlaget Blackburn. Trener Marsh er fornøyd med fremgangen han mener laget har hatt etter at han tok over ansvaret for dette mannskapet.

- Vi har fin fremgang. Dette er en læreprosess for oss, ettersom vi har mange unge spillere på laget. Vi har imidlertid tatt nivået på en god måte. Vi kunne kanskje ha gjort noen flere mål, i og med alle sjansene vi har skapt. Med litt hell vil vi begynne å score på flere av sjansene våre.

- Jeg tror 4-0 seieren over Wolves er vår beste kamp. Da var vi solide i forsvar, og gode i angrep. Vi kunne trolig ha gjort flere mål da også. Studerer man tabellen, ser man at Wolves er med i teten, så det viser hvilket godt resultat dette var.