U18 stiller svekket mot Forest

Liverpools juniorlag må klare seg uten Sterling og Morgan i møtet med Nottingham F. McParland fornøyd med møtet med Dalglish, Henry og Comolli på The Academy.

Liverpools juniorlag ligger på 3.plass i sin avdeling i Premier Academy League, fem poeng bak nabo Everton. De blå har imidlertid tre kamper mer spilt. Så Rodolfo Borrells mannskap er virkelig med og kjemper om avdelingsseieren, som vil plass i nasjonalt play-off. Til helgen venter Nottingham Forest på The Academy i Kirkby, men Liverpool må stille et svekket mannskap på grunn av landslagsoppdrag. Raheem Sterling, Adam Morgan (15 mål på 15 kamper i liga og cup denne sesongen), Brad Smith og Matty Regan er alle opptatt med Eliterunden i EM-kvalifiseringen for England U17.
- Jeg tror det ble illustrert at vi har noen lysende talenter da vi har fire spillere av gårde i U17-troppen til England. Det er en ny stor prestasjon. Vi har også ytterligere tre på venteliste, sier akademidirektør Frank McParland til Liveproolfc.tv.

- Det er ingen tvil om at vi er veldig stolt av å se våre spillere få internasjonal anerkjennelse, men det gjør oss også litt svekket.

- Vi har en meget vanskelig kamp mot Nottingham Forest på lørdag. Mange av guttene vil ikke figurere på grunn av at de er involvert med sine respektive landslag. Det skaper problemer for oss fordi vi gjør det meget bra i akademiserien i øyeblikket. Det ville være hyggelig om det fortsetter.

- Reservene spiller også mot Everton på Anfield torsdag kveld. Det betyr at noen av spillerne som er igjen vil bli involvert i den kampen. Det vil føre til at vi blir enda tynnere besatt, men vi må bare håndtere det.

- Det er problemer som oppstår ved landslagsuttak, men det er også mye positivt. Guttene som møter de blå i mini-derby vil få en ny mulighet til å spille på Anfield. Vårt mål er få dem opp på et nivå der de gjør det for førstelaget uke etter uke. Jeg synes det er en god idé og arrangere denne kampen foran The Kop. Jeg vil bli henrykt om noen av våre spillere får spille.

- Det har skjedd mye positivt i løpet av den seneste uken, o det ble toppet da John Henry besøkte oss i Kirkby fredag ettermiddag. Han hadde følge med Damien Comoli. Begge var meget entusiastiske da de møtte meg og Pep Segura.

- Vi snakket om planene for fremtiden. Det var et lovende møte. De er meget, støttende i det som skal gjøres her på The Academy, og det er flott at de ser det som en viktig del av Liverpools langsiktige suksess.

McParland avslører at Kenny Dalglish også møtte spillere og stab ved The Academy på fredag.
- Det var hans første mulighet til å komme og se guttene etter tapet mot Manchester United i FA Youth Cup. Han lovpriste guttene meget for måten de har spilt på i det siste. Han gjentok at det viktigste er deres utvikling, ikke å vinne juniorcupen.

- Du kunne se at alle guttene virkelig satte pris på at førstelagsmanageren var der for å gi dem et løft. Det var spesielt hyggelig for staben i Kirkby, og enda mer imponerende når man tar i betraktning at vi hadde røket ut at Europa League bare noen timer tidligere.

- Jeg tror ingen andre managere hadde brydd seg om å gjøre det påfølgende morgenen, men ikke mange innehar samme klasse som Kenny Dalglish. Som et resultat var guttene inspirert og neste dag slo de tilbake med 2-1-seier mot Newcastle.

- Første omgang var fantastisk. Adam Morgan ga oss en fortjent ledelse til pause. Han har nå scoret i ni kamper på rad. Han viser virkelig hvilken god avslutter han er.

- Newcastle utlignet etter pause, men Michael Ngoo ble byttet inn og scoret et flott vinnermål. Det var enda et løft å ha ham tilbake etter et langt skadeavbrekk.

- Vi var virkelig fornøyd fordi de også har gått ubeseiret lenge. Etter kampen kom Peter Beardsley bort til meg og sa at både U18 og U16, som vant 5-1, hadde noen fantastiske spillere. Det var meget hyggelig å høre, spesielt fra en mann som har nådd toppen av sitt virke med Liverpool og England.