Undersøker hva som skjedde etter kl 15.15

Panelet som gjennomgår tidligere hemmeligholdte Hillsborough-dokumenter vil forsøke å kaste lys over hva som skjedde etter klokken kvart over tre da tragedien på Hillsborough utspant seg i april 1989. Dette er første gang offentligheten får innsyn i disse hendelsene.

Mange av de etterlatte etter Hillsborough-tragedien mener at flere av de som omkom var i live etter klokken kvart over tre. Dette er et viktig punkt, fordi offentlige myndigheter under den første høringen i 1991 hevdet at ingen av de som som døde kunne ha vært berget etter dette tidspunktet. De etterlatte har på sin side påstått at flere kunne ha berget livet dersom de hadde fått skikkelig medisinsk assistanse etter dette tidspunktet. En lege stod i 1997 frem og hevdet at noen av ofrene i ulykken fortsatt pustet etter klokken 16.00.

Nå får altså Hillsborough Independent Panel tilgang til dokumenter som kan kaste lys over disse aspektene ved tragedien. De etterlatte ser på dette som et viktig gjennombrudd i sin kamp for rettferdighet. At man tidligere ikke har fått innsyn i hva som skjedde etter kvart over tre, har ført til det ikke har vært mulig å få satt søkelys på det mangelfulle redningsarbeidet etter dette tidspunkt.

- Helt siden den første høringen, har tidspunktet 15.15 påvirket alle. Vi har hele tiden ønsket å få vite hva som skjedde etter dette tidspunktet, men myndighetene har aldri villet fortelle oss det, sier Margaret Aspinall til Liverpool Daily Post.

Aspinall, som er talskvinne for Hillsborough Familly Support Group, er glad for det som nå skjer.

- Nå har vi blitt lovet at alle dokumenter skal bli undersøkt, og det er veldig gode nyheter. Forhåpentligvis får vi nå frem i lyset den virkelige sannheten om det som skjedde på Hillsborough.

Anne Williams, som mistet sin 15 år gamle sønn Kevin på Hillsborough, håper også dette skal være et gjennombrudd i saken.

- Vi sitter på så mange bevis på at Kevin var i live etter klokken kvart over tre, og kanskje kan vi endelig få svar på hvorfor 44 ambulanser ikke fikk kjøre inn på stadion og hvorfor våre barn aldri fikk førstehjelpen de trengte, sier hun.