Uruguays sportsminister kaller straffen absurd

Uruguays sportsminister beskriver straffen som det engelske fotballforbundet har ilagt Luis Suarez som «overdreven, absurd og malplassert». Det uruguayanske fotballforbundet tilbyr nå Suarez rettshjelp gjennom sin ambassade i Storbritannia.

I Uruguay er man svært oppbrakt over at Luis Suarez har blitt straffet etter episoden med Patrice Evra i kampen på Anfield i oktober. Fotballspillere, trenere, media og til og med regjeringen tar Liverpool-spissen i forsvar. Det uruguayanske fotballforbundet tilbyr nå Suarez rettslig hjelp gjennom sin ambassade i London, melder The Guardian.

- Denne straffen gir en flau smak i munnen, uttaler sportsminister Ernesto Irureta.

- Det som skjer i Europa er et produkt av deres samfunnsproblemer, ikke det som skjer mellom fotballspillere - og et av problemene er rasisme. Det reflekterer manglende verdier i samfunnet. Vi har et land med forskjeller, men problemene er langt fra så store som i Europa. Suarez kan reagere med ord eller gester i gitte situasjoner, men straffen er overdreven, absurd og malplassert, sier han videre.

Celso Otero, det uruguayanske landslagets assistenttrener, beskriver også straffen som «overdreven», og forsikrer at Suarez sin posisjon på landslaget «ikke er rokket ved» som en følge av det som har skjedd.