Uten Europa League neste sesong

Kenny Dalglish klager ikke på innsatsen eller oppofrelsen til spillerne i 0-1-tapet mot Aston Villa. Liverpool står uten e-cupfotball neste sesong, men manageren tror likevel klubben vil være attraktiv for spillere.

Liverpool endte på 6. plass i årets Premier League etter 0-1-tap mot Aston Villa. Kampens eneste scoring kom fra Stewart Downing i det 33. minutt. Det hadde uansett ikke hjulpet om Kenny Dalglish' menn hadde vunnet oppgjøret på Villa Park - for Tottenham vant 2-1 over Birmingham og sikret seg den siste Europa League-plassen.
- Det er skuffende. Jeg er skuffet på spillernes vegne, og ikke over dem. De har vært fantastiske som har gjort det så bra og kommet så langt som de har gjort, og det ville ha vært fint å avslutte på en positiv måte.

- Jeg tror vi løp oss tomme og vi løp også opp for spillere. Det viktigste er at vi har gjort det beste vi kunne. Det er ikke deres feil at spillerne løp tomme. De strakk ikke til, men det er skuffende for dem, ikke over dem.

Raul Meireles hadde Liverpools beste sjanse til å skaffe et poeng på Villa Park. Hans forsøk ble stoppet av Brad Friedel eller Richard Dunne.
- Det var enten Brad Friedel eller Richard Dunne. Jeg er ikke sikker, men de holdt den ute. Jeg tror at ved baklengsmålet ville Carra fått frispark ved en annen anledning.

- Jeg tror vi ville ha fått frispark ved duellen i midten av straffefeltet. Han (Downing) traff meget bra, men den gikk inn på undersiden av tverrliggeren. Pepe hadde ikke stor sjanse til å redde den.

- Det lot seg ikke gjøre, men spillerne ga alt i andre omgang og spilte mye bedre.

- Villa hadde et par sjanser også fordi vi presset på fremover, men jeg tror det aldri manglet på innsats eller oppofrelse.

Journalister ville vite om Kenny Dalglish føler at en sesong uten e-cup kan være en fordel for å oppnå gode resultater i andre turneringer.
- Det er alltid hyggelig for alle å være involvert i Europa. Om det vil være til hjelpe å ikke være med, gjenstår å se.

- Det er lenge siden denne klubben ikke har vært i Europa, så det er nytt for alle. Vi må komme oss videre og akseptere at vi ikke er med, men vi kvalifiserte oss ikke for Europa ikke fordi vi tapte dag. Det er fordi vi hadde en dårlig start på sesongen, Hvis du starter så dårlig som det, så er du heldig dersom du er nummer seks til slutt.

- Utfordringen ligger å møte opp i juli og komme i gang igjen. Spillerne fortjener ferie.

- Noen av dem er mer heldige enn andre og slipper å spille Copa America i juli. Vi må bare komme oss videre og se fremover. Jeg håper spillerne nyter ferien, fordi de fortjener det.

Spørsmålet er om det blir vanskeligere å lokke spillere til klubben uten Champions League-fotball.
- Det er flere spillere som ikke spiller Champions League enn som gjør det. Jeg tror Liverpool FC er nok attraktiv for spillere. Hvis vi ønsker å hente noen inn, er jeg sikker på at klubben vil være meget attraktiv for dem. Enhver som vil komme inn, må være mye bedre enn det vi har, og det er bare et lite utvalg.

- Vi skal være selektive med hva vi ønsker å gjøre. Hvis en spiller ikke ønsker å komme hit, er det deres tap, ikke vårt.

- Vi kommer selvsagt ikke til å diskutere hva vi kommer til å gjøre med forretningene. Vi gjør dem bestandig bak lukkede dører.

Liverpool har vist god form etter at Kenny Dalglish tok over. Han er fornøyd med lagets form i 2011, men 6.plass er ikke godt nok for Liverpool FC.
- Jeg er relativt fornøyd, men samtidig er det ikke en fotballklubb som har bygget dens historie og tradisjon på å tape fotballkamper, så vi ønsker ikke at det skal bli en vane. Jeg er meget stolt over spillerne, over hva vi har forsøkt å oppnå og hvordan de har snudd det.

Steven Gerrard satt blant bortesupporterne på Villa Park.
- Det reflekterer hva klubben betyr for ham. Selv om han ikke spiller, har han vært fantastisk støttende til de som spiller. Han kommer tilbake neste sesong skadefri, frisk og ivrig etter å komme i gang.

- Det faktum at han har tatt seg tid til å komme og se spillerne gir en indikasjon på samholdet mellom spillerne i garderoben, noe som alltid er til hjelp.