Vag når det gjelder flere kjøp

Jose Enrique er bekreftet klar for Liverpool, men Kenny Dalglish var vag når han ble spurt om Liverpool kommer til å kjøpe enda flere spillere i sommer.

- Det mest ærlige svaret jeg kan gi er at jeg ikke vet, da vi ikke vet om det blir spillere som kommer til å gå inn eller ut akkurat nå. Andre faktorer vil bestemme det, uttalte Dalglish under dagens pressekonferanse på Melwood.

- Vi er meget godt fornøyd med de vi har hentet inn, og vi tror det bidrar til at troppen og supporterne er litt mer optimistiske. Vi måtte forbedre troppen som vi hadde. Det var det viktigste. Det tror jeg vi har gjort, og jeg tror folk ville ha blitt skuffet om vi ikke hadde gjort det. Vi er godt fornøyd med forretningene vi har gjort, og ser frem til sesongstart slik som alle andre, fortsatte han.

- Det er likedan i alle klubber. Forventingene er store før første ballen sparkes. Vi håper vi kan innfri forventingene. Men samtidig må vi være realistiske, og konsentrere oss om en kamp om gangen. Så får vi se hvor det tar oss hen.

Alle de nye spillerne har ført til at journalister har sammenlignet situasjonen med da Dalglish hentet inn nye spillere da han var manager sommeren 1987. Manageren insisterer på at han fokuserer på fremtiden, og ikke dveler ved fortiden.

- Jeg kan ikke hindre folk fra å gjøre sammenligninger, men de nye spillerne kan ikke sammenlignes med gamle stjerner. De blir bedømt ut fra sine egne prestasjoner, og kun det. Sammenligninger med gamle stjerner kan man hygge seg med rundt om på pubene. Det er ikke tvil om at laget med Barnes, Beardsley, Houghton og Aldridge ga stor tilfredsstillelse til millioner av Liverpool-fans.

Dersom Liverpool slår Sunderland i morgen, vil Kenny Dalglish kunne bokføre sin sjuende strake seier i ligaåpningen som Liverpool-manager. Manageren innrømmer at han gleder seg til morgendagen.

- Vi er alle spente og opprømte. Alle ser frem til ligaåpningen. Det er litt som juleaften når du er barn, er det ikke?

- Alle ser frem til dette. Ikke minst de nyopprykkede klubbene. Alle. Vi er ikke annerledes, og alle managere vil gå rundt med den samme følelsen.

- Spillerne har trent hardt i fem uker med dette i tankene. Det er spennende dager for alle i klubben.

- Du ser alltid frem til ligaåpningen med den samme begeistringen. Du ønsker å vinne kamper. Det er likedan hvert år. Det er litt annerledes å være involvert i klubben, i forhold til å være supporter. Men både som ansatt og som supporter spekulerer du og håper det beste. Vi er ikke annerledes enn de.

For et par dager siden gikk Liverpool ut med en offisiell kunngjøring der de ba om at folk måtte besinne seg og få en slutt på gateopptøyene som har herjet engelske byer den siste uken før ligastart.

- Fotballen er alltid en del av samfunnet. Vi ønsker ikke å bli involvert i politiske debatter eller si hva som er rett eller galt. Men fotballen har alltid vært en stor del av samfunnet i Liverpool, og kommer alltid til å være det, sa Dalglish.