Ventetiden over for Jay

Det er fire år siden Jay Spearing var kaptein på laget som vant juniorcupen, og han ble tippet som den neste lokale spilleren til å slå igjennom. Nå har han endelig fått muligheten til å spille regelmessig på førstelaget.

En avtroppende sjef på akademiet i Steve Heighway uttalte at hans kaptein allerede var klar til å spille på førstelaget i 2007. Slik skulle det imidlertid ikke gå. Jay Spearing hadde spilt midtstopper opp igjennom akademiet, men sluttet tidlig å vokse. Et stygt benbrudd satte ham også utenfor i nesten et år. Rafa Benitez tok ham med i førstelagstroppen, men mente han var for liten til å spille i det sentrale forsvaret. Etter at Steven Gerrard er blitt skadet har Jay endelig fått sjansen til å spille regelmessig på den beste elleveren til Liverpool, og han har tatt godt vare på muligheten. Mot Arsenal sist, på Emirates, var han en av banens beste spillere.

- Jeg har ventet lenge på å kunne slå igjennom og få spille noen kamper, slår da også Jay Spearing fast overfor The Times.

- Jeg har måttet være tålmodig over to eller tre år nå og forskjellige managere har gitt meg ulike muligheter. Jeg pleide å få en sjanse og så være ute av laget neste uke igjen.

- Det ble ikke noe gjennombrudd da, men jeg visste at hvis jeg bare fortsatte å jobbe og vise at dette var noe jeg ønsket, da ville det lykkes også for meg. Heldigvis har jeg nå fått muligheten og nå gjelder det bare å holde det gående.

- Det var hardt. Det var ganger hvor jeg sa til meg selv, “kommer jeg virkelig til å greie å slå igjennom på Liverpool?”. Det var ganger hvor jeg undret på om jeg måtte se meg om etter en annen klubb.

- Da jeg var yngre pleide jeg hele tiden å spille midtstopper, men som 16-17 åring synes jeg ikke å vokse slik som de andre og begynte etter hvert å spille høyreback eller sentral midtbane.

- Da jeg kom opp på U18 laget som spilte i juniorcupen, lurte Steve Heighway på om jeg ville spille midtstopper igjen (red anmerking: dette var et lag som manglet sterke og gode midtstoppere). Jeg hadde erfaringen og jeg spilte hvor jeg enn ble satt opp på laget. Med en gang jeg kom til Melwood sa imidlertid Rafa Benitez at jeg aldri ville kunne slå igjennom som midtstopper. Jeg har også mye å takke Gary Ablett for.

- Noen av de beste spillerne i verden har den samme høyden som meg, svarer Spearing på det vanlige spørsmålet om at størrelsen er en hemsko for den kortvokste scouseren. – Hvis du er god nok, tror jeg ikke det betyr noe.