Vil gi ungguttene erfaring

Kenny Dalglish sier at man ønsker å gi nye og unge spillere erfaring med å spille i Europa, når man i kveld møter Rangers i Glasgow.

Dalglish hevder at man reiser til hans hjemby med et sterkt lag, men det er ikke ventet at det vil bli et toppet Liverpool som spiller for et antatt stort publikum i den skotske hovedstaden. Samtidig spiller reservelaget kamp i Newcastle, slik at en kan forvente et mannskap bestående av spillere som er i førstelagstroppen uten å ha fått mye spilletid denne sesongen.

- For oss er det viktig at våre spillere, spesielt de nye som vi har hentet inn og ikke har særlig med erfaring i å spille fotball utenfor England, får en slags ide om hvordan det er å spille andre steder, sier Kenny Dalglish til liverpoolfc.tv.

- Det er ikke et stort skritt, det er ikke veldig forskjellig fra i England, men det er en aldri så liten erfaring som kan hjelpe oss i hvordan vi ønsker å utvikle oss som en fotballklubb.

- Det vil være til stor hjelp for spillere som ikke har erfart dette tidligere. Alle har nytte av å spille mot lag fra andre ligaer. Du kan ikke kopiere en kamp i Champions League mot Rangers da ingen av oss spiller der, men vi vil reise opp dit og få en følelse av hvordan det kan være.

- Vi kommer til å ta med et så sterkt lag som vi overhodet kan. Det er klart at vi behøver å utdanne noen av spillerne som nettopp har kommet til klubben og de yngste i klubben. Vi vet at en kamp i Glasgow vil være innsatsfylt, noe som er til beste for alle.

- Det er klart det er en enorm fotballklubb og du forventer et stort tilskuertall, sier Kenny om klubben han selv holdt med som guttunge. – Det vil ikke være en kamp du bare kan ta lett på. De vil være klare til kamp og sånn skal det være.

- Jeg ble født i Glasgow og jeg vet hva som forventes, og jeg vet hva fansen vil forvente fra Rangers.