Villa bekrefter Houllier-avgang

Aston Villa opplyser at Gerard Houllier og klubben har besluttet å skille lag etter managerens seneste hjerteproblemer.

Gerard Houllier var ikke i stand til å lede Aston Villa i de siste kampene av sesongen. Nå har partene bestemt å avslutte samarbeidet til det beste for 63-årige Houlliers helse. Han gjennomgikk som kjent en hjerteoperasjon for ti år siden da han var manager i Liverpool.
- Jeg er meget skuffet over at jeg ikke får mulighet til å være manager for Aston Villa neste sesong. Min helse har forbedret seg vesentlig siden jeg ble syk 20. april. Nå har jeg planer å bruke de neste månedene til å konsentrere meg helt om å komme til hektene før jeg kanskje returnerer til fotballen, uttaler Gerard Houllier til Aston Vilas nettside.

- Jeg så veldig frem til min første hele sesong som Villa-manager og returnere til preseason-trening for å forberede kommende sesong, en luksus jeg ikke hadde forrige sesong. Jeg har blitt meget rørt over alle meldingene jeg har mottatt og av folks reaksjoner fotballverdenen over.

- Jeg er takknemlig overfor Villa-fansen for deres genuine interesse og oppmuntring og overfor supportere i klubber landet rundt for deres vennlige følelser. Jeg vil spesielt takke min assistentmanager, Gary McAllister, min stab, spillere og alle i Aston Villa for deres støtte og for deres innsats i å sikre en veldig god avslutning på sesongen.

- Det har vært en ære å være manager for denne flotte klubben. Jeg ønsker alle knyttet til Aston Villa suksess for fremtiden.

Aston Villas daglige leder Paul Faulkner kom med følgende uttalelse.
- Jeg vil takke Gerard for hans betydelige innsats de seneste ni månedene og for hans dedikasjon, hengivenhet og arbeidsmoral som han har vist som Villa-manager.

- Vi beklager omstendighetene rundt Gerards avgang. Naturligvis ønsker vi han alt det beste i den videre rehabiliteringen. Jeg snakker for alle knyttet til Aston Villa ved å uttrykke håp om at Gerard vil få helsen tilbake så fort som mulig. Vi ønsker ham det beste for fremtiden.

- Styret er veldig bevisst på behovet det er å sikre at klubben er helt forberedt  å møte kravene for en ny sesong. Vi er allerede i gang med prosessen som vil lede til ansettelsen av en ny manager.

- Vi vil komme med en oppdatering når det er passende. Inntil vi kan komme med en offentliggjøring vil det ikke bli ytterligere kommentarer fra klubben i saken.