Vurderer kjøp av Scott Dann

Liverpool Echo skriver at Liverpool vurderer å hente den høyt ansette Birmingham-midtstopperen Scott Dann. Han vil bli et billigere og yngre alternativ enn Boltons Gary Cahill. Sotirios Kyrgiakos forsvinner trolig.

Liverpool er i markedet etter en midtstopper, og ifølge Liverpool Echo er Birminghams Scott Dann på handlelisten. Den livslange Liverpool-supporteren vil antagelig koste £10M.

Dann, som er født i Kirkdale, kommer trolig til å forlate Birmingham etter nedrykket fra Premier League. 24-åringen har tiltrukket seg interesse fra en rekke klubber i øverste divisjon, inkludert Arsenal, Sunderland og West Bromwich. Det sies likevel at den tidligere sesongkortinnehaveren på Anfield ønsker seg en overgang til Liverpool.

Dann mistet de fire siste månedene av sesongen grunnet en hamstringskade. Hans fravær har vært medvirkende årsak til Birminghams nedrykk. Han vil motstå ethvert forsøk fra Birmingham om å beholde hans tjenester.

Liverpool har også blitt linket til Gary Cahill, men Bolton krever cirka £18M. Dann vil være et billigere og yngre alternativ. Han er god i luften og komfortabel med ballen, og vil også passe inn i filosofien til Fenway Sports Group med kun å betale store overgangssummer for spillere som vil ha høy videresalgsverdi.

Dann kom til Walsall som 16-åring etter å ha blitt oppdaget i Anfield Junior Sunday League. Låneopphold i danske Køge og non-league-klubbene Redditch og Hednesford fulgte, før han etablerte seg hos “The Saddlers”. Ferden bar videre til Coventry i 2008, og ble snart utnevnt til kaptein av manager Chris Coleman.

I juni 2009 kjøpte Birmingham spilleren for £3,5M og Dann har siden dannet et stabilt stopperpar med Roger Johnson.

Kenny Dalglish ser etter en midtstopper for å gi konkurranse til Jamie Carragher og Martin Skrtel. De røde trenger dekning på stopperplass ettersom Daniel Agger har hatt mange skadeproblemer, mens Sotirios Kyrgiakos sannsynligvis kommer til å forlate klubben i sommeren. Grekerens kontrakt utløper dersom den ikke blir fornyet.