Werner om Dalglish og managersituasjonen

Tom Werner snakker om Kenny Dalglish og managersituasjonen i Liverpool FC. Den neste permanente manageren må kjenne Liverpools filosofi.

Hvordan liker du ansvaret med å være Liverpools formann?
- Det er et privilegium å arbeide for Liverpool. Vi føler at vi jobber for noe større enn oss selv. Jeg er spent på fremtiden. Vi beveger oss fremover. Det er et privilegium å komme på jobb og gjøre hva vi kan for å forbedre klubben kortsiktig og langsiktig, uttaler Tom Werner til Liverpoolfc.tv.

Tom Werner var på helgens Merseyside-derby.
- Jeg likte første omgang og de ti siste minuttene! Det var en flott dag og det ble enda mer spesielt med Kenny Dalglish’ retur. Det er ingen plass i verden som er så spennende som Anfield. Jeg ser frem til flere seirer her.

Hvis du trengte noen bevis angående ansettelsen av Dalglish, fikk du vel det på søndag.
- Kenny er en fremragende stabilisator i denne situasjonen. Han er en stor manager, noe vi alle vet, så vel som et ikon elsket av alle supporterne. Han har gjort det vi har kunnet håpe på og mer for å øke gløden hos supporterne.

Hvorfor var dere sikre på at Kenny var riktig mann for oss frem til sesongslutt.
- Han kjenner klubben og har jobbet her de seneste 18 månedene. Han kjenner historien og lidenskapen vi alle har for denne klubben. Jeg synes han er den rette mannen for jobben.

Kan Kenny bli tilbudt jobben permanent?
- Klart. Vi sa det på pressekonferansen hans at han oppfyller kriteriene vi ser etter i en manager. Han er ekstremt kompetent, han er fremragende på ledelse, han kjenner klubbens filosofi og han har vært alt det vi har håpet på. Samtidig ser vi selvsagt på hva vi kan gjøre for å styrke klubben langsiktig, og han kan være en kandidat.

Hvilke kvaliteter bør en ny manager for Liverpool FC inneha?
- Som jeg sa, han må forstå Liverpools filosofi. Vi forstår det selv. Vi har hatt en flott historie. Jeg har sett på mange videoer og sett på angrepene, den nådeløsheten laget viser ved å aldri være fornøyd med uavgjort. Du kan bare studere ord og handlinger fra våre store managere, Paisley og Shankly, og jeg vil klart inkludere Kenny Dalglish som en del av det triumviratet. De vet hva det betyr å vinne og hva det betyr å være en klubb av de fire store. Vår intensjon er ikke bare å kvalifisere oss for Champions League, men å være det beste laget i ligaen.

Hvor viktig er det at dere tar den riktige avgjørelsen om den neste manageren?
- Vi føler at vi ikke skal være bekymret for presset med å vinne eller tape hver helg. Vi ønsker å gå videre på en ansvarlig måte. Folk forventer at vi har en viss form for lederskap som jeg håper vi har vist med våre seirer i Boston. Vi håper å bringe de samme kvalitetene hit, noe som er å finne fremragende managere, enten det er lagets manager, Damien Comolli eller det fremragende laget vi har i Chapel Street. De forventer at vi beveger oss fremover på en smart måte og på en måte som gjør ære på våre tradisjoner.

Hvor stor rolle vil Damien Comolli ha i samtalene?
- Damien har et enestående talent. Jeg tror vi vil se tilbake og være veldig stolt av det han kommer til å oppnå. Han er akkurat i telefonen og jobber på klubbens vegne. Vi er svært fornøyd og imponert over hans dømmekraft og hans erfaring. Vi ser frem til resultatene.