Wilson klar til innsats

I skadefraværet til Fabio Aurelio, Martin Kelly og Daniel Agger håper Danny Wilson å få en ny sjanse fra start av i Liverpools forsvarsrekke mot Braga i morgen. Om det er som venstreback eller midtstopper spiller mindre rolle for skotten.

- Dette blir en tøff test for oss. Man når ikke dette stadiet av Europa League uten å ha et godt lag, sier Wilson om motstander Braga.

- De slo Arsenal på hjemmebane, og du må ha et godt lag for å slå dem. Vi må være på vakt, advarer skotten.

- Alle europacupkamper er vanskelige, fordi du av og til møter ukjente lag og ukjente spillere som du ikke har møtt tidligere, sier Wilson til Liverpoolfc.tv.

Den unge forsvarsspilleren håper at Liverpool vil dra nytte av å ha hjemmebanefordel i returkampen, akkurat som mot Sparta Praha i forrige runde.

- Når du spiller på bortebane i Europa blir du alltid litt mer defensiv. Vi må sørge for at vi går til returkampen med et godt utgangspunkt. Vi håper å gjøre et bortemål, da det har vist seg å være viktig tidligere. Alt vi trenger er et godt resultat.

- Jeg er sikker på at Raul Meireles vet alt om Braga, og jeg er sikker på at vi vil spørre ham om informasjon om dem. Sparta Praha var vanskelige å bryte ned i forrige runde, og det virket ikke som det skulle bli mål før Dirk Kuyt dukket opp med sin heading helt på tampen. Europacupfotball handler mye om tålmodighet, og heldigvis fikk vi den scoringen vi fortjente.

- Jeg spilte venstreback, noe som er litt annerledes enn hva jeg er vant med, da jeg vanligvis spiller midtstopper. Men som jeg har sagt hele tiden, dersom jeg må spille i en annen posisjon enn min favorittposisjon, så gjør jeg det. Det er ikke noe problem i det hele tatt.

- Våre supportere elsker King Kenny, og han setter like stor pris på dem som de gjør med ham. Det er flott at han er manager for klubben vår, og alle virker gladere nå, og alle trekker i samme retning.

- Han var ikke sen om å snakke med meg etter at jeg kom til Liverpool fra Glasgow, og han har vært flott med meg og har gitt meg sjansen til å spille. Det fine med ham er at han lar deg spille ditt eget spill, uten å detaljstyre hva du skal gjøre. Han lar oss gå ut på banen og spille vårt naturlige spill. Som spiller er det hva du ønsker fra en manager. Vi har en rekke gode offensive spillere, og han har gitt dem frihet til å spille sitt eget spill. Man kan se av resultatene at det har slått positivt ut.

Wilson legger ikke skjul på at han drømmer om å spille finale i Europa League på Aviva Stadium i Dublin i mai. Den unge forsvarsspilleren har spilt på nevnte arena tidligere også, da Skottland møtte Nord-Irland i februar.

- Jeg spilte på Aviva Stadium med Skottland i forrige måned, og det var en imponerende stadion. Det ville ha vært flott å få spille finale der med Liverpool, med den stemningen som det da ville ha blitt. Men vi kan ikke begynne å tenke på det nå. Akkurat nå må vi kun fokusere på kampene mot Braga.