“Carra” svarer medlemmene

Tidligere i uka inviterte vi medlemmene til å stille spørsmål til Jamie Carragher. Vi fikk inn mange spørsmål. Her er de ti spørsmålene som ble plukket ut og svarene fra klubbens visekaptein.

1.    Hva ville du blitt hvis du ikke hadde blitt fotballspiller? Hadde du en plan B?
Nei, jeg hadde ingen plan B. Fotballspiller er alt jeg ønsket å bli da jeg var ung. Det er ikke mange som kommer igjennom nåløyet. Jeg var en av de heldige. Hvis jeg ikke hadde lykkes innen idrett ville jeg trolig ha fulgt fotsporene til min far og bror innen bygningsbransjen.

2.    Hva synes du om Brendan Rodgers, og hva nytt, hvis noe – har han tatt med seg til managerstolen på Anfield?
Han har vært veldig bra for meg personlig, men kanskje viktigere mener jeg han har tilført laget mye. Han har mange gode egenskaper som manager. Selv om jeg ikke har spilt så mange kamper som jeg hadde ønsket, har han likevel fått meg til å føle meg som en viktig del av laget. Bare en god manager klarer å holde spillerne som ikke spiller hver kamp fornøyde.

3.    Hvis du kunne starte karrieren i Liverpool på nytt, er det noe du ville gjort annerledes? Er det noe du angrer på?
Det er alltid mulig å se tilbake og angre på feil i kamper eller måten jeg har spilt på. Hvis det er noe som kanskje spesielt kan nevnes er det at jeg gjerne skulle scoret flere mål. Jeg har bare scoret fire eller fem i hele karrieren og det antallet skulle jeg gjerne likt hadde vært høyere. Totalt sett har jeg likevel vært veldig heldig som har fått bli i klubben så lenge og vunnet så mange viktige trofeer.

4.    Hvem er de tre største talentene i Liverpool FC etter din mening og hvorfor?
Raheem Sterling er en av de viktigste spillerne i klubben. Han har akkurat fylt 18 år og har gjennom spill på førstelaget allerede vist hvor betydningsfull han kan bli i fremtiden.
Jeg vil også nevne Joe Allen, som manageren kjøpte fra Swansea City. Han er fortsatt en ung spiller på 22 år og kommer til å bli en stor spiller for klubben. Han er en fantastisk spiller. Den tredje jeg vil trekke frem er en forsvarspiller. Andre Wisdom er i utgangspunktet en midtstopper og har blitt brukt en del på høyrebacken. Det er en posisjon han ikke kjenner så godt og han har likevel gjort det meget bra. Forhåpentligvis får vi se ham i sin beste posisjon på laget en gang i fremtiden.

5.     Hva betyr Liverpool FC for deg i dag? Hvordan vil du beskrive følelsene dine for klubben?
Liverpool betyr mye for meg. Jeg har vært i klubben siden jeg var åtte år gammel og den har derfor alltid vært en del av livet mitt. Det blir den forhåpentligvis også videre – enten som spiller eller trener. Klubben har også betydd mye for resten av familien min – så følelsene mine for klubben og stedet er meget stor. Det håper jeg også gjenspeiler seg på banen.

6.     Hvem er den beste ikke-engelske spilleren du har spilt sammen med i Liverpool?
Det har vært en god del bra spillere her så det er vanskelig å bare plukke ut én. Luis Suarez, Xabi Alonso og Daniel Agger – som gjør det meget bra for tiden. Sami Hyypiä som jeg hadde et godt samspill med over flere sesonger. Men totalt går jeg personlig for Alonso. Ikke bare på grunn av måten han representerte Liverpool på, men også for det han har oppnådd med Spania og Real Madrid. Han har hatt en fantastisk karriere og vunnet mange forskjellige trofeer.

7.     Hvilken posisjon er den vanskelige du har spilt på i Liverpoolkarrieren og hvorfor?
Høyre vingback. Det var et system som vi brukte da jeg først slo igjennom på laget. Vi bruker det ikke nå og for meg var vingback posisjonen veldig krevende rent fysisk. Som innbytter har jeg spilt det noen få ganger side, og selv om det er krevende, liker jeg det.

8.     Hvem var din største inspirasjon og idol som ung fotballspiller?
Dessverre må jeg meddele at de fleste av dem var Evertonspillere. Som unggutt brukte jeg gå og se dem spille. Men selv som Everton fan husker jeg godt hvordan jeg så opp til Kenny Dalglish. Han hadde en fantastisk karriere og ble siden manager og har alltid vært en stor personlighet både for Liverpool Football Club og meg selv. Jeg går derfor for Kenny Dalglish.

9.     Hvordan er livet som profesjonell fotballspiller i en stor og berømt klubb som Liverpool FC?
Det er fantastisk. Som spiller ønsker du alltid å spille på toppnivå og det har jeg vært så heldig å få gjøre. Liverpool er en av de mest berømte klubbene i hele fotballverden og jeg håper å også avslutte min karriere her. Ingenting er bedre enn å vinne fotballkamper og selvfølgelig er følelsene motsatte hvis vi taper. Som jobb har det vært helt topp for meg.

10.  Hva er din favorittsport bortsett fra fotball og hvorfor?
Det er ikke mange idretter jeg følger veldig godt med på fordi jeg er heloppslukt av fotball. Skal jeg velge noe annet blir det trolig cricket. Jeg liker å følge det engelske landslaget og håper alltid de gjør det bra.